terug naar overzicht

De Worsten van Babel

Jasper Gottlieb, Marius Gottlieb & Hugo Kennis

De Worsten van Babel

Kookprogramma’s zijn meestal stom want ze gaan altijd om het eindresultaat. Snel, makkelijk & gezond…  Maar koken is zoveel meer. Om dat te bewijzen gaan de Worsten van Babel hun eigen kookprogramma maken.

In hun programma onderzoeken ze wat je nog mag eten in een wereld waarin je niet meer weet wat gezond, duurzaam of biologisch is. De Worsten van Babel gaan je helpen de wereld te redden met wat je in je mond stopt. Ze leren je waarom je juist wel vlees moet eten en waarom je juist veganist moet zijn. Maar vooral waarom je moet koken.

Deze voorstelling was in de zomer van 2018 te zien op Theaterfestival de Parade.

We blijven lachen, en zo maakt dit trio ons handig medeplichtig aan hun eigen problematische geschipper met het eeuwige dilemma tussen dierenleed en dierenliefde.

Theaterkrant

In een even vrolijk als rommelig allegaartje discussiëren ze over de mogelijkheid om eerlijk vlees te presenteren als je zelf een varkentje groot brengt.

NRC Handelsblad

Zij zijn vooral bekend van hun kookshows op YouTube en hebben voor De Parade een programma van een half uur gemaakt waarin ze sexy swingend op Memphis Soul Stew van King Curtis & the Kingpins een vegetarische pannenkoek bakken en zinvol discussiëren over al dan niet vlees eten.

De Volkskrant

De motiveringen voor ja of nee zijn overbekend en schudden de veren allesbehalve op, maar de charme waarmee de verhalen, liedjes en gedichten (een hilarische ode aan de frikandel) onder het koken worden gebracht maken veel goed.

Trouw

Concept & Spel Jasper Gottlieb, Marius Gottlieb en Hugo Kennis
Eindregie Steef Hupkes
Techniek & Lichtontwerp Michelle de Vries
Geproduceerd door John de Weerd, Zaal 3
terug naar programma