terug naar overzicht

BRODSKY

De Poezieboys

BRODSKY

De Poezieboys (Jos Nargy en Joep Hendrikx) zijn terug! Na hun lovend ontvangen voorstelling GINSBERG die op de Parade te zien was behandelen zij een nieuwe dichter: Joseph Brodsky. In de Russische romans en poëzie die zij lazen dook hij telkens weer op. Jos en Joep gingen op onderzoek uit. Ze liepen door de sneeuw van zijn geboortestad Sint-Petersburg, waar Brodsky opgroeide in een land waar een hele generatie niets anders deed dan het lezen van poëzie en waar je tegelijkertijd voor het zíjn van dichter vermoord of verbannen kon worden.

Een land waar poëzie werd overgetypt, gekopieerd en illegaal verspreid in een netwerk van kitscherige Sovjet huiskamers. Wie was deze dichter,  die op zijn vijftiende de klas uit liep en nooit meer terugkeerde, paraciet, lijkschouwer én poolreiziger was, op zijn tweeëndertigste naar de VS emigreerde en de Nobelprijs won? In BRODSKY proberen Jos en Joep antwoord te geven op die vraag.

Deze voorstelling was in de zomer van 2017 te zien op Theaterfestival de Parade en aansluitend in diverse theaters in Nederland.

Tekst Joseph Brodsky
Concept en spel Jos Nargy & Joep Hendrikx
Eindregie Joep van der Geest
Vormgeving Floris Barnhoorn
Techniek en lichtontwerp Iain Hoeffnagel
Geproduceerd door John de Weerd, Zaal 3
terug naar programma