terug naar overzicht
Dit is Zaal 3

Zaal 3 is gevestigd op het De Constant Rebecqueplein in Den Haag, buurman van ateliercomplex de DCR en tentoonstellingsruimte Nest. Sinds 2017 is Zaal 3 een onderdeel van Het Nationale Theater, een organisatie die is ontstaan uit een fusie tussen Theater aan het Spui, het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg.

Bij alles wat wij in Zaal 3 doen stellen we ons de vraag: “We hebben het al jaren zo gedaan in het theater, maar slaat dat eigenlijk wel ergens op?” In Zaal 3 zetten we alle onderdelen van de podiumkunsten op losse schroeven en komen daardoor tot verrassende nieuwe inzichten en hopelijk ook leuke resultaten.

Laboratorium

Zaal 3 is ons laboratorium, waar wij niet alleen nieuwe makers (jong en oud) die zich richten op toneel, performance, literatuur en muziek een kans geven, maar ook zoeken naar nieuwe manieren van geld verdienen en zelf produceren. De makers die in Zaal 3 spelen zijn verantwoordelijk voor hun eigen inkomsten en het aantrekken van publiek. Jonge makers krijgen de kans vlieguren op te doen en misschien nog wel belangrijker: een publiek te vinden voor hun voorstellingen.

Andersom maak jij als ons publiek op een verrassende manier kennis met deze talenten, draag je bij aan de groei van nieuwe carrières en volg je van dichtbij de weg naar grotere zalen. Zo presenteren bijvoorbeeld ook studenten van de toneelscholen uit Arnhem, Amsterdam en Maastricht hun werk in Zaal 3. In de zomer verkassen we ons hele bedrijf naar Theaterfestival de Parade, waar wij met onze eigen festivaltent ‘Zaal 4’ jaarlijks vier voorstellingen van jonge makers presenteren.

De kantoren van Zaal 3 bieden naast de medewerkers van Het Nationale Theater ook plek aan de ontwerpers van buurmen en de organisatoren van We Are Public.

Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
Dit is Zaal 3
terug naar programma