terug naar overzicht

ZIN 9+

Bonte Hond ism Het Kantoor

Een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven

De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert – artiesten zeggen af, het buffet valt in het water, de Skype verbinding komt maar niet tot stand en niemand haakt aan bij de symbolische actie – zakt de moed haar in de schoenen. Wat heeft het eigenlijk allemaal voor zin?

En als ze dan toch gestopt is te geloven – wat is eigenlijk de zin van deze voorstelling?

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan – tot uit onverwachte hoek existentiële redding komt. ZIN speelt met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het al-gemeen en over kunst in het bijzonder. Het publiek wordt verleid tot een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven.

 

Wie

Deze voorstelling is een project in de Nieuwe makersregeling van Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen(Het Kantoor), winnaars van de Jeugdtheaterpitch 2013. Eerder maakten zijn bij BonteHond ECHT/NEP!en Voor de zekerheid.

En alsof het niets is, legt ze hupsakidee even de kern van het gedachtengoed van Plato, Descartes en Locke uit op kinderniveau

NRC

Annelies Appelhof en medespeler Thijs Bloothoofd zijn allebei ontwapende geloofwaardig in de doortrapte maar speelse manier waarop ze het publiek uitdagen niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen

NRC

Het publiek op het verkeerde been zetten gebeurt zo consequent, dat het een bewonderenswaardig kunst op zich wordt

NRC

gecreëerd door Annelies Appelhof, Karlijn van Sonderen
Spel Annelies Appelhof,Ariadna Rubio Lleo
dramaturgie Aukje Verhoog
Kostuums Nicky Nina de Jong
Videografie Astrid van der Velde
Eindregie René Geerlings
Inhoudelijk advies Judith Faas
terug naar programma