terug naar overzicht

WHO’S DREAMING THE DREAM?

Urland \ Toneelacademie Maastricht

URLAND maakte een droomshow met studenten van de Toneelacademie Maastricht

Performancecollectief URLAND maakte in het najaar van 2018 een voorstelling op de Toneelacademie Maastricht met studenten van drie verschillende opleidingen: acteurs, performers en regisseurs. WHO’S DREAMING THE DREAM? werd een geslaagd experiment en de Toneelacademie Maastricht, URLAND en Theater Rotterdam zijn blij dat de voorstelling nu buiten de muren van de school te zien is.

URLAND werkt sinds een paar jaar regelmatig op de landelijke toneelscholen en probeert de collectieve werkwijze uit te leggen. Maar een collectief bestaat niet door mensen bij elkaar te zetten, en URLAND botste op de paradox van de geregisseerde non-hiërarchie. Een botsing is altijd een kans of een opening, en URLAND zag de mogelijkheid de theorie van de dubieuze psychoanalyticus Carl Jung (een leerling van Freud) over het ‘collectieve onderbewustzijn’ te onderzoeken. Is er een collectief waarvan we niet op de hoogte zijn? Bestaat er zoiets als een collectief onderbewustzijn en oerbeelden, oerangsten, en oerdromen?

Deze tien studenten daalden af in het onderbewustzijn en hielden een dromendagboek bij. Ze bundelden de krachten en kwamen met WHO’S DREAMING THE DREAM? tot een mysterieuze viering van de ongrijpbaarheid van de menselijke geest.

Van en met Zorba Huisman, Romy Moons, Sjef van Schie, Gavin Viano Fabri, Lieve Fikkers, Stef Jansegers, David Westera, Louise de Braeckeleer, Scott Beekhuizen en Hélène Vrijdag.
Begeleiding URLAND (Jimi Zoet en Ludwig Bindervoet)
Begeleiding lichtontwerp URLAND (Marijn Alexander de Jong)
Techniek Marcel Brand en Aram Visser
Met dank aan Finn Borath, Marc Zwietink, Jean-Paul Caelen, Frank Spijkerman
terug naar programma