icon
icon
icon
icon
icon

Wat er aan te doen

Hemelhond | ism Theater Zuidpool


Wat er aan te doen

Na hun eerste voorstelling Waarom het zo verdomd moeilijk is slaan de leden van HEMELHOND opnieuw de handen in elkaar. In hun nieuwste voorstelling Wat er aan te doen, blikken ze terug op hun debuut. Een herinnering, een toevoeging, een breedvoerige voetnoot.
De voorstelling gaat over onze identiteit die voortdurend in transformatie is. Identiteit is immers geen omlijnde waarheid en wordt misschien wel meer gevormd door je omgeving dan door jezelf. HEMELHOND wil met zijn nieuwe voorstelling de identiteit van het collectief blootleggen, analyseren, bekritiseren en romantiseren. Het is een ode aan het theater als leugen, aan het ontbreken als deugd, aan de verbeelding als remedie.

Hoewel HEMELHOND zijn debuut als onderwerp van deze nieuwe voorstelling lijkt te nemen, is Wat er aan te doeneen losstaande bijlage. Een appendix waarvoor het daadwerkelijk lezen van het boek niet noodzakelijk is.

 

Concept en spel: Violet Braeckman, Thomas Claessens, Hendrik Kegels, Mees Walter
met dank aan: Theater Zuidpool, CC De Grote Post, Belgian Laser Company, Silke van Kamp en Zaal 3 van Het Nationale Theater