terug naar overzicht

Waarom mannen slaan

Jurrien van Rheenen | Theater en Productiehuis de Generator

Waarom mannen slaan
De voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ toont de complexiteit van het mens-zijn. De mens die zich telkens verhoudt tot de rol die hem is gegeven, door zichzelf en de ander. 
‘Waarom mannen slaan’ is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? Wat is de positie van de man in onze samenleving en welke rol speelt deze positie in een geweldsituatie? 
Theatermaakster Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat. Samen met schrijfster Tirza Gevers schreef zij vanuit de interviews het script.
regie Jurrien van Rheenen
spel Yorke Mulder-Bhangoo en Marlies Bosmans
tekst Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen
coaching Ioana Tudor
productie Loulou Sjerps
geproduceerd door Theater en Productiehuis de Generator
mede mogelijk gemaakt door Kansfonds, H.L Druckerfonds, Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds1818, De Waag, Rosa Manus, Exodus en Nieuw Pancrat Leiden
terug naar programma