terug naar overzicht

Vers uit Arnhem: De Les

Sebastián Mrkvicka & Ilse Geilen

Vers uit Arnhem: De Les
Ilse Geilen en Sebastián Mrkvicka van de ArtEZ Toneelschool spelen hun afstudeervoorstelling De Les. Een absurdistisch toneelstuk van Eugene Ionesco uit 1953 over prestatiedruk en waarheidsvorming, dat nog steeds actueel is.

Een leerling komt bij een professor thuis, omdat ze succesvol uit wil blinken op alle vlakken. De professor onderwijst haar en de studente blijkt een uitmuntende leerling te zijn. Als ze toch een fout maakt, komt de ware aard van de professor naar boven. Betekent de machtswellust van de leraar het einde van de leerling?

En zijn de acteurs zelf eigenlijk wel bestand tegen de waarheid die hen opgelegd wordt door anderen? Kunnen ze omgaan met de prestatiedruk die komt kijken bij het maken van een afstudeervoorstelling? Wordt dit het begin van een succesvolle carrière of gaan ze roemloos ten onder?

Over Vers

We werken met een groot aantal opleidingen samen. Dit doen we onder de noemer Vers. Soms komen zij een week werken in Zaal 3 om aan het eind van die week hun werk te presenteren. Weer een andere keer voeren studenten een voorstelling op die ze op de academie hebben gemaakt. Vers is voor de studenten een mooie kans om in een professionele omgeving hun werk te presenteren. En voor het publiek is het een leuke manier om nieuwe talenten te ontdekken. Kijk hier welke opleiding wanneer langskomt.

Vers uit Arnhem: De Les
Vers uit Arnhem: De Les
Vers uit Arnhem: De Les
terug naar programma