icon
icon
icon
icon
icon
Theater maken in de Oorlog

Op 4 mei staan we in Zaal 3 stil bij theatermakers uit de Tweede Wereldoorlog. Wat betekent het om acteur te zijn in oorlogstijd? Met extra aandacht herdenken we Bob Oosthoek, een acteur en verzetsheld die ondergedoken zat op de Regentesselaan. Daar speelde hij clandestiene voorstellingen en hielp hij met zijn verzetsgroep duizenden joden aan valse papieren. Zijn dochter, Flos Mars, komt vertellen over zijn leven, zijn heldendaden en het gemis dat hij heeft achtergelaten. Theaterhistoricus Rob van der Zalm vertelt over theater tijdens de bezetting en ‘zwarte avonden’.

Vanaf 18.30 uur eten we met elkaar in de foyer. Tijdens het eten wordt Flos Mars geïnterviewd door John de Weerd. Vlak voor 20.00 uur lopen we naar het voormalige onderduikadres van Bob Oosthoek op de Regentesselaan, om met elkaar 2 minuten stil te zijn. Eenmaal terug in het theater vervolgen we om 20.30 uur het programma over kunstenaars in de oorlog.

U kunt ervoor kiezen om de hele avond bij te wonen, inclusief diner en gezamenlijk stiltemoment, of om aan te sluiten om 20.30 uur voor het avondprogramma. Het belooft een bijzondere avond te worden.