terug naar overzicht

The Nights

Henry Naylor - STET the English Theatre

The Nights
Een terugkerende ISIS-bruid, een islamofobe journalist en een antiekhandelaar met een gewelddadig verleden komen samen in dit actuele nieuwe stuk van Henry Naylor.

Vijf jaar nadat haar collega James Foley door ISIS-strijders werd onthoofd, zit Carter nog steeds vol wraakgevoelens. Wanneer zij hoort dat Jemima Begum, een ISIS-bruid terug wil keren vanuit Syrië, staat zij erop dat de jonge vrouw de zwaarste behandeling krijgt. Maar dan ontmoet ze Kane, een antiekhandelaar en Britse veteraan met een gewelddadig verleden. Ze wordt gedwongen haar keuzes te heroverwegen.

The Nights is een actueel stuk dat de vraagtekens zet bij de respons van het Westen op de crisis in het Midden-Oosten. Met gebruik van zijn karakteristiek minimalistische stijl, gebruikt The Nights magisch realisme om een belangrijke boodschap te geven.

Carter wordt gespeeld door Caitlin Thorburn, die onder meer de Best of Edinburgh prijs ontving voor haar voorstelling Life According to Saki

Arabian Nightmares

The Nights is het vijfde stuk in de door Henry Naylor geschreven serie Arabian Nightmares. Alle stukken, die ook los gespeeld kunnen worden, behandelen de moeizame relatie tussen het Westen en Midden-Oosten na de 9/11 aanslagen in New York.

De serie is een van de meest bekroonde collectie van stukken in het wereldwijde Fringe circuit. Het won meer dan 30 internationale prijzen waaronder drie Fringe Firsts (Edinburgh – VK) en een groot aantal Overall Critics Choice Awards op het Fringe Festival van Adelaide (Australië) en een nominatie voor de Globes de Crystal in Frankrijk. De serie is gespeeld op alle continenten en is in tien verschillende talen vertaald.

Critici in de Verenigde Staten hebben Naylor vergeleken met de Zuid Afrikaanse schrijver Athol Fugard in zijn ambitie verhalen te brengen die ertoe doen.

De voorstelling wordt in het Engels gespeeld en er zijn geen boventitels aanwezig. 

ENGLISH

Five years after her colleague was beheaded by ISIS fighters, Carter, an Islamophobic journalist, still burns for revenge against the extremists. So when she hears that a Jihadi bride wants to return from Syria, she insists the girl be given the harshest treatment. But then Carter encounters Kane, an antique dealer with a violent past, and she is forced to question her choices.

The Nights is a timely play which questions the West’s response to the MiddleEastern crisis. Using Naylor’s characteristically minimalist style, The Nights employs magic realism to deliver an important message.

The show stars Caitlin Thorburn, who also won the Best of Edinburgh for her performance in Life According to Saki.

This performance is English spoken and there are no surtitles.

The Nights
The Nights
The Nights
The Nights
Spel Henry Naylor, Caitlin Thorburn
Regie Louise Skaaning
Productie Gilded Balloon Productions en Redbeard Theatre (VK)
terug naar programma