terug naar overzicht

Steef’s Operette Uurtje

Steef de Jong / Groots en Meeslepend

Steef’s Operette Uurtje
De operette is dood. Leve de operette!

STEEF’S OPERETTE UURTJE neemt je mee naar de onderwereld van Jacques Offenbach’s beroemdste operette Orphée aux Enfers uit 1858. Het is de eerste voorstelling van de twee die Steef maakte over de mythe van Orpheus en Eurydice. Orfeo, een drama van karton toerde afgelopen seizoen door het hele land. En nu gaat Steef’s Operette Uurtje op tournee. Ga mee in de schoonheid, verwondering en fantasie van de wondere wereld van de operette met pop-up decors, muziek, humor en natuurlijk karton.

Over Steef de Jong | Groots en Meeslepend


De operette is dood. Leve de operette! Steef laat op z’n eigen onnavolgbare wijze de schoonheid zien en horen van operettes uit lang vervlogen tijden. In talloze zeer succesvolle voorstellingen wekt hij doodgewaande genres tot leven zoals onlangs nog in De Modern Art Revue en Orfeo, een drama van karton.

De Volkskrant noemde Steef de Jong ‘de ontdekking van 2017’. Kort daarna ontving hij de Mary Dresselhuysprijs 2017. Uit het juryrapport: ‘Steef de Jong is een opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multi-talent die uiteenlopende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden. […] De prijs is ‘een ode aan zijn talent en originaliteit.’ Steef’s Operette Uurtje was een groot succes en ontving een ware sterrenregen!

Steef’s Operette Uurtje
Steef’s Operette Uurtje
Steef’s Operette Uurtje
Steef’s Operette Uurtje
Steef’s Operette Uurtje

Steef de Jong weet zijn publiek bijkans te betoveren.

De Volkskrant

een verrukkelijke eenmansoperette

NRC

Puur toptheater!

Het Parool

..een ode aan de operette.

Trouw

visueel indrukwekkend spektakel dat oprecht enthousiasmeert voor operette.

Theaterkrant

Concept en spel Steef de Jong
Regie Ina Veen
Techniek René Rood, Stephan Nelissen
Vormgeving Steef de Jong
Publiciteit Lonneke van Ede
Scènefoto’s Jan Sol, Tim Stet
Met dank aan onze filantropen
terug naar programma