terug naar overzicht

SISI BOY

Steef de Jong | Groots en meeslepend

Deze voorstelling is ook onderdeel van onze Superbuur serie.
Klik hier voor meer informatie.

SISI BOY

In zijn vorige eenmansoperettes Ludwig, Straussvogel en Groots En Meeslepend Wil Ik Leven speelde ze een bescheiden rol. Het werd tijd voor een hoofdrol. In SISI BOY deelt Steef de Jong daarom het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.

Over Steef de Jong | Groots en Meeslepend

Steef heeft een fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera. Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt hij dit genre tot leven. Zijn kartonnen decorstukken bevatten geregeld dubbele bodems die door open te klappen zichtbaar worden. Zo ‘ontvouwen’ zijn voorstellingen zich letterlijk voor de ogen van het publiek. De afgelopen jaren maakte hij De Modern Art Revue(met Alex Klaasen), Steef’s Operette Uurtjeen Orfeo, een drama van karton. Steef ontving in 2017 de Mary Dresselhuys Prijs. De jury noemde hem een ‘opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multitalent dat verschillende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden.’

SISI BOY
SISI BOY
SISI BOY

De kartonnen creaties zijn ook in Sisi Boy een feest voor het oog en een bron van verrassingen

de Theaterkrant

een authentieke mix van droombeeld en realiteit, begeleid door bitterzoete klanken.

de Volkskrant

Het is mooi hoe hij het personage van Sisi subtiel vervlecht met zijn eigen rol: de jongen die zich het liefst in sprookjes verliest.

Trouw

Een ontroerende voorstelling met veel knappe zang én geknutsel met karton uiteraard, het handelsmerk van Steef de Jong

Het Parool

spel Steef de Jong
regie Ina Veen
techniek René Rood
vormgeving Steef de Jong, Nina Vreeken
foto Tim stet
met dank aan onze filantropen
terug naar programma