terug naar overzicht

Politiek en Liefde

Eva van Manen

Deze voorstelling is ook onderdeel van onze Superbuur serie.
Klik hier voor meer informatie.

Politiek en Liefde

Eva van Manen is een zangeres, woordkunstenaar, songwriter, producer en theatermaker. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum en nu staat zij samen met haar band met het gelijknamige theaterconcert op de planken in de theaters door heel Nederland.

Politiek en Liefde is een muzikaal dagboek. Eva schrijft over het gevecht met oude denkbeelden, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot ons praten en zwijgen. Eva is op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over wat politiek is, wat onze identiteit is en wat vrijheid betekent. Ze zingt over haar persoonlijke relaties met familie en geliefden en is kritisch in haar zoektocht naar liefde. Over een wereld waarin politiek en liefde constant met elkaar te maken hebben, of je nu wilt of niet. Met lichtheid en zwaarte. Sterk en zacht tegelijk.

Eva’s muziek is niet in één genre te plaatsen. Voor het maken van Politiek & Liefde werd Eva beïnvloed door artiesten zoals Lauren Hill, Noname, St. Vincent maar ook door Pink Floyd en Robohands. Vanaf een eiland van synthesizers, drums en elektronica bouwt Eva samen met haar band de nummers op en ook visueel pakt Eva deze theatervoorstelling uit. Videobeelden reageren op de teksten en vertellen met Eva en haar band samen dit verhaal van politiek en liefde.

Over Eva van Manen

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders waar ze o.a. samenwerkte met Spinvis en Arnon Grunberg. Ze schreef met Huub van der Lubbe muziek voor de voorstelling Maak van je Shit een Hit van Mira van der Lubbe (2018) en was verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Zij deed mee aan de Popronde, ze speelde in de Melkweg, TivoliVredenburg, op het Theater aan Zee festival, in Alexandrië (Egypte) en in verschillende clubs in New York City (USA).

concept, tekst en composities, gitaar, zang Eva van Manen
bas Lito Mabjaia
toetsen Shana Bossmann
drums Henri van den Berg
regie Vincent Brons
tekstbijdrage Gideon Everduim
beeld Jitske Nap
terug naar programma