terug naar overzicht

Poeziebar

Zaal 3 & Crossing Border

In het kader van HNTonbeperkt wordt de editie van 4 maart toegankelijk gemaakt door middel van tolken Nederlandse gebarentaal.

Poeziebar
Laat je horen voor de poëzie!

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré.

Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op. Zij maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters, organiseerden poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten dit seizoen de Poeziebar op.

Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Dichters 4 maart
  • Martin Rombouts
  • Josse Kok
  • Meer namen volgen…
Poeziebar
Poeziebar
Poeziebar
Poeziebar
Poeziebar
Poeziebar
terug naar programma