terug naar overzicht

Opeens

Billy de Walle

Opeens

Wat is het grappigste dat je ooit hebt meegemaakt?
Wat is het meest gelukkige moment in je leven geweest?
Wat is het meest ongelukkige moment in je leven geweest?
Waarom zeg je niks?

Billy de Walle is net afgestudeerd aan de Acteursopleiding van de HKU. Hij sloot daar zijn schoolperiode af met zijn solo OPEENS. Voor deze solo besluit Billy dat dit een uitstekende kans is om iets te doen waar hij al erg lang tegenaan aan het hikken is. Zijn grootouders vragen stellen. Die leven namelijk allemaal nog. Gelukkig. Ze kennen hem al zijn hele leven. Ze hebben hem in slaap gezongen en zijn poepbillen afgeveegd. Maar hoe goed kent hij ze nou eigenlijk? Aangezien tijd nou eenmaal voorbijgaat, doet hij een ultieme poging om alles te weten te komen wat hij nog niet weet.

Over Billy de Walle

Billy de Walle (1995) is acteur en muzikant. In 2019 is hij afgestudeerd aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) met OPEENS. Hij loopt stage in de familievoorstelling De Vrekkinvan Noël Fischer bij HNT Jong en in De Verschrikkelijke Wittgenstein van Roeland Hofman bij Bellevue Lunchtheater. De laatste gaat im het voorjaar van 2020 in reprise.

In september speelt Billy de jeugdtheatervoorstelling Robotje van HNTJong in Moskou. Naast acteur is Billy zanger en basgitarist van de band Spring Tide. OPEENS is het eerste eigen werk van Billy wat buiten school te zien is.

Opeens
Opeens
Opeens
Opeens
Opeens
spel en tekst Billy de Walle
eindregie Esther Scheldwacht
muziek Moos de Walle
met dank aan Winny en Bert Scheldwacht, Wilma en Pieter de Walle, Stefan de Walle, Evelien Wieringa en Dide Reemers
terug naar programma