terug naar overzicht

Ons Perpektief

BrotherTill

Ons Perpektief
Een album release met een multimediaal live-event

Het muziekalbum Ons Perspektief is een smeltkroes van Zuid-Afrikaanse rap (rymklets), spoken word, ambient soundscapes, Kaapse folk en diepe hiphop beats. Ontstaan vanuit een internationaal en interdisciplinair project van het Zwolse kunstenaarsduo BrotherTill en diverse Zuid-Afrikaanse ‘rymkletsers’. Opgenomen in en rondom de wijken van Kaapstad, door de producer/composer van BrotherTill – Mathijs van Til.

Vanavond wordt het album gereleased met een multimediaal live evenement: een concert met optredens van onder andere rymkletsers HemelBesem en Die Hooflig, de Zwolse artiesten NESS en Roots Rising en met Willem van der Krabben (o.a. Jett Rebel) op drums. Daarnaast vertonen we de making-of documentaire, die het verhaal achter het project openbaart. “We zoeken naar de diversiteit die niet versplintert maar omarmt.“

Ons Perspektief was in de zomer van 2019 al als voorstelling te zien op theaterfestival De Parade. Vanavond presenteren de makers het muziekalbum wat bij deze voorstelling hoort. Heb je het dus al gezien op De Parade, dan is het zeker de moeite waard om vanavond nog eens te komen kijken!

terug naar programma