terug naar overzicht

Nu ben ik Medea (geannuleerd)

Khadija El Kharraz Alami | Productiehuis Theater Rotterdam

Nu ben ik Medea (geannuleerd)

In deze performance vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden, de verschillen in kaders en de botsing van krachten in jezelf.

Opgroeien met twee werelden, en daardoor vele perspectieven, is een ware rijkdom. In Nu ben ik Medea zie je hoe het personage geniet van zowel de wereld buiten als binnen haar opvoeding. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid; alles is van grote invloed op haar zijn.

Totdat deze rijkdommen gaan botsen. Khadija gaat ertussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden en alle perspectieven. Ze groeit verder op. Niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.

Nu ben ik Medea (geannuleerd)
Nu ben ik Medea (geannuleerd)
Nu ben ik Medea (geannuleerd)

Een adembenemende daad van generositeit!

De Theaterkrant

De monoloog is het krachtige manifest van een vrouw die haar plaats in de wereld claimt [...] een overrompelende podiumpersoonlijkheid

de Volkskrant

"Haar verhaal zit vol zelfkritiek, iets wat bij de klassieke Medea ontbreekt en waardoor het nieuwe verhaal uitstijgt boven een louter feministische aanklacht.”

de Groene Amsterdammer

concept & spel Khadija El Kharraz Alami
Lichtontwerp Axel Dikkers
Kostuumontwerp Erik Bosman, Kostuumatelier Theater Rotterdam
Artistieke begeleiding Luk Perceval, Jip Vuik, Robbert van Heuven
Coproductie Noord Nederlands Toneel
Productie Productiehuis Theater Rotterdam
terug naar programma