icon
icon
icon
icon
icon

Nu ben ik Medea

Khadija El Kharraz Alami / Productiehuis Rotterdam


Nu ben ik Medea

In deze persoonlijke performance vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf. Opgroeien met twee werelden is een ware rijkdom. In Nu ben ik Medea zie je hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid, alles is van grote invloed op haar zijn.Totdat deze rijkdommen gaan botsen: ze gaat er tussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden.Ze groeit verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.

-Ontzettend en ongeneeslijk is de woede wanneer geliefden met elkaar in botsing komen-

Leer de theatermakers in Zaal 3 beter kennen en eet mee met hun lievelingsrecept!
In het kader van ‘Ontdek Zaal 3 in maand 3’ kunt u deze maand dineren met een maker die u diezelfde avond ziet spelen. Tijdens het diner wordt de maker geïnterviewd door John de Weerd. Op 16 maart staat Khadija El Kharraz Alami met haar persoonlijke performance Nu Ben Ik Medea in Zaal 3. Voorafgaand haar voorstelling is er een diner waarbij Khadija geïnterviewd zal worden én haar eigen lievelingsrecept ‘Pasta A.O.P.’ geserveerd zal worden!

 

“Deze continue dialoog met zichzelf vergt het uiterste van El Kharraz Alami, en ze zet een weergaloze acteerprestatie neer. Niet alleen wisselt ze voortdurend van emotie en spelinsteek, ook reageert ze op de kleinste reacties van het publiek en weet ze zich steeds met het hier en nu te verbinden.”

Nu ben ik Medea Nu ben ik Medea Nu ben ik Medea Nu ben ik Medea Nu ben ik Medea
concept en spel: Khadija El Kharraz Alami
productie: Productiehuis Rotterdam
Met medewerking van: Luk Perceval, Jip Vuijk, Robbert van Heuven
foto's: Casper Koster