terug naar overzicht

Mindgasm

Luit Bakker | Likeminds

Mindgasm

Laten we een nieuwe revolutie ontketenen. Een feminisme voor en van ons allemaal. Niet vrijblijvend, maar de norm. Een nieuw wereldbeeld, met meer verbeelding en speelsheid. Laat u meevoeren in deze hypnotische zoektocht naar een nieuw denken en een nieuwe taal. Want we zijn er nog niet, maar we komen er wel.

MINDGASM: A metaphorical orgasm that happens after a mind has been blown.

Welkom bij deze life-changing experience.

  • Doe uw schoenen uit voordat u de tempel betreedt.
  • Lever uw telefoon, horloge en opnamemateriaal in.
  • Adem in, adem uit.
Over Luit Bakker

Luit Bakker (1991) is in 2015 afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht. Sindsdien is zij verbonden aan het collectief La Isla Bonita en maakt ze voorstellingen onder Bakker&Brill. In 2018 speelde ze haar eerste solovoorstelling genaamd 06-82087445 bij Likeminds die uitkwam op over het IJ festival.

Het werk van Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van zichzelf en haar publiek. In haar werk komen de thema’s seksualiteit, gender en emancipatie terug. Ze waant zich immers in deze wereld als queer en vrouw nog niet veilig genoeg en wil alles op alles zetten om dit te verbeteren. Ze speelt met ongemak door haar publiek direct te betrekken in haar theatrale werkelijkheid. De toeschouwer voelt op een scherpe en directe manier dat hij of zij ook onderwerp is.

Bakker gebruikt absurditeit en zwarte humor om actuele thema’s op scherp te zetten. Ze werkt met een knipoog, maar met een serieuze ondertoon. Geen aanklacht, maar de lichte toon leidt toch tot meer bewustzijn. Ze speelt met het groteske; de grillige, soms humoristische uitvergroting van de menselijke onvolmaaktheid.

Mindgasm
Mindgasm
Mindgasm

"Ze durft het gevaar en de intimiteit op te zoeken, maar weet door haar zorgvuldige en trefzekere spel, de toeschouwer altijd voor zich gewonnen te houden."

Theaterkrant

"Zo springt Bakker heen en weer tussen activistisch en kwetsbaar, het publiek constant op zijn hoede houdend. Ze flirt en teaset, is het ene moment ontwapenend en het andere een tikje intimiderend."

concept & spel Luit Bakker
eindregie Lotte Bos
muziek Tjalling Schrik
scenografie en kostuum Bas Giesen
foto Lisa Schamlé
terug naar programma