icon
icon
icon
icon
icon

KRAAK

KASSETT


KRAAK

Iffgu v ffo hfifjnubbm? Talloze mysteries en verborgen werelden gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich- manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijk tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten.

Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT een verwoede poging het Voynich-manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld.

Filosofisch diner met Gerko Tempelman
Tijdens het filosofische diner voorafgaand aan de voorstelling neemt KASSETTs huisfilosoof Gerko Tempelman je mee in de wondere wereld van Ludwig Wittgenstein en diens taalfilosofie. Wat voor invloed heeft taal op een wereldbeeld? En op jou? Een fijne inleiding op de voorstelling met heerlijk eten van Leonore. Schuif aan, komt dat proeven en komt dat luisteren!

Het diner begint om 19:00 en hier kunt u een kaartje voor kopen via ‘tickets’.

 

 

Zang, spel en compositie: Oukje den Hollander
Muziek en compositie: Marijn Korff de Gidts e.a.
Spel: Michaël Bloos
Tekst en Regie: Frank Siera
filosofisch advies: Gerko Tempelman
geluidsontwerp: Bart Schatteleijn
productie: Selma Hanzon