terug naar overzicht

Kerst in Zaal 3

Zaal 3 en Nest

Kerst in Zaal 3

Kerst vieren was nog nooit zo leuk. Twee gemeenschappelijke avonden van Nest en Zaal 3 rond de tentoonstelling van Wim T. Schippers en Daniel van Straalen in Nest. Jonge kunstenaars, theatermakers en performers brengen een ode aan het gedachtegoed van de fluxusbeweging. Omdat Fluxus zelf met de grootste vanzelfsprekendheid niet aan disciplines deed, doen wij dat op deze avonden ook niet. Het programma vindt dus in onze beide instellingen in alle ruimtes plaats.

De avond begint om 18.00 uur in Nest met een welkomsdrankje, een klein hapje en een bezoek aan de tentoonstelling. Tussen 18.30 uur en 19.00 uur gaan we naar Zaal 3, waar tussen 19.00 en 20.00 uur het hoofdgerecht in de foyer geserveerd zal worden. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur is er een programma met verschillende acts in de zaal. Om 21.00 uur komen we de zaal weer uit voor een dessert + programma in de foyer tot 21.30u. Aansluitend is er nog een borrel.

Kaarten kosten 25 euro (€12,50 voor de voorstelling eb € 12,50 voor het eten). Dat noemen wij nog eens een zalig kerstfeest.

7 year old me | Tentoonstelling Nest

Wim T. Schippers & Daniël van Straalen

Gastcuratoren: Melchior Jaspers & Julia Mullié

De gevoeligheid voor taal, humor en de banaliteit van het alledaagse staan centraal in de tentoonstelling 7 year old me. Nest toont Wim T. Schippers en Daniël van Straalen in een unieke samenwerking. Op een speelse, maar serieuze manier dichten ze waarde toe aan ogenschijnlijk waardeloze dingen. Door bestaande, alhoewel onzichtbare codes te ontwrichten, werpen de kunstenaars je terug op je eigen intuïtie waarbij de anti-climax zegeviert.

In aanloop naar de tentoonstelling hebben Schippers en Van Straalen veelvuldig contact met elkaar. Ze hebben geschreven, elkaar uitgedaagd en samen het hoofd gebroken over allerlei vragen. 7 year old me toont nieuw en vertrouwd werk van beide kunstenaars.

Wim T. Schippers (1942) ontwikkelde naast iconische  kunstwerken ook televisieprogramma’s, radioprogramma’s en theater. In 1961 richtte hij de A-Dynamische Groep op, een collectief dat opriep tot ‘waarachtige oninteressantie’, ‘stijlloosheid’ en ‘slapte’’. In het werk van Daniel van Straalen (1987) staat de relatie tussen archetypen, memes en populaire cultuur centraal. Voor alle drie deze aspecten speelt authenticiteit een belangrijke rol. Van Straalen is geïnteresseerd in‘originaliteit’ en ‘tijdelijkheid’ en gaat soms in tegen het idee dat kunst altijd voor de eeuwigheid is en bewaard moet blijven. Alhoewel er een groot leeftijdsverschil is, wordt dit overbrugd vanuit het idee dat beide kunstenaars zeven jaar oud zijn geweest.

terug naar programma