terug naar overzicht

Kees ’t Hart geeft schrijfles

Kees 't Hart

In vier theatrale werkcolleges geeft schrijver Kees ’t Hart een inleiding in het schrijven van literatuur. Waarover wil je schrijven? Waarom? Voor wie? Hoe? Wat mag wel en niet? Mag alles wel? Wie de colleges volgt gaat meer en betere schrijfmogelijkheden zien en gaat voortaan alleen nog maar gelukkige zinnen schrijven. Speciaal voor veel-schrijvers, nog-niet-schrijvers en literatuurfans.

Kees ’t Hart geeft schrijfles

Aan de orde komen: Nijhoff, Frank Zappa, magie, hermeneutiek, Susan Sontag, schaamteloosheid, sprookjesformules, Freud, Kronenburgpark, taalregisters, verboden woorden, de verdeling van de buit, schrijfwanhoop, de witte godin, der Erlkönig, talent, Madame Bovary, realisme, stijl en geluksgevoel. Ook is er elke editie een speciale gast die vertelt over zijn of haar ervaring. Maandag 9 maart is dit Marja Pruis.

Lever zelf een tekst aan

Tijdens de colleges bespreekt Kees ook verhaalfragmenten van deelnemers (anoniem). Als je van tevoren een verhaalfragment van maximaal 300 woorden opstuurt, of het tijdens de colleges inlevert, krijg je een reactie met commentaar en een overzicht van sterke en zwakkere punten. Hiermee kun je jouw fragment vervolgens verbeteren. Dit is niet verplicht, je kunt ook zonder zo’n fragment de colleges bezoeken. Maar dan ontvang je ook geen officieel Kees ’t Hart getuigschrift aan het einde!

Mail je tekst uiterlijk twee weken voor het college naar Het Nationale Theater (publiciteit@hnt.nl) met als onderwerpregel: Schrijfles Kees ’t Hart in Zaal 3.

Seriekorting bij drie colleges

De colleges zijn los te bezoeken maar zijn het leukst in serie. Wanneer je alle drie de volgende colleges in een keer bestelt, betaal je slechts €37,50 in plaats van €45,00. Bestel de serie via deze link.

Over Kees 't Hart

Kees ’t Hart publiceert sinds 1988 romans, verhalen, essays en poëzie. Hij schreef elf romans, drie ervan stonden op de shortlist van de belangrijkste Nederlandse literaire prijzen: De Revue (1999) op de shortlist van de Librisprijs, Ter Navolging (2004) op de shortlist van de Ako-literatuurlijst en Teatro Olimpico (2016) op de shortlist van de Librisprijs. De dichtbundel Kinderen die leren lezen kreeg in 1999 de Ida Gerhardprijs voor poëzie. Voor de essaybundel Het gelukkige Schrijven kreeg hij in 2016 de J. Greshoff prijs.

Zijn meest recente roman is De Ziekte van Weimar (2019). Hij schreef over het schrijven van literatuur in 2007 De Kunst van het Schrijven en geeft aan de VU in Amsterdam sinds 2013 colleges in Creatief Schrijven. Hij is moderator van het boekenprogramma Over Boeken in Zaal 3 van Het Nationale Theater in Den Haag.

Kees ’t Hart geeft schrijfles
Kees ’t Hart geeft schrijfles
Kees ’t Hart geeft schrijfles
terug naar programma