terug naar overzicht

Imagining Reality

Gerty Van de Perre

Imagining Reality

Als mens zijn we beperkt in onze benadering van de wereld om ons heen. We kunnen deze nooit helemaal doorgronden en om er in te kunnen functioneren moeten we tijd meten, dingen ordenen en ze een naam geven, causaal en lineair denken.

Maar wat als we de tijd circulair benaderen, de ruimte herschikken, tegen de logica ingaan? Wat doet dat met onze perceptie op de realiteit?

Imagining Reality is een presentatie van een onderzoek waarin Gerty zich buigt over de volgende vragen:
Wat is realiteit eigenlijk en waar is die uit opgebouwd?
Kunnen we als mensen een bredere notie krijgen van wat dat is?
Kunnen we onze omgeving anders benaderen en welke inzichten levert dat op?
Welke alternatieve waarheden sluiten we uit in onze rechtlijnige manier van denken? Kunnen we die alternatieve waarheden verbeelden?

Imagining Reality is een een fysieke en beeldende performance waarin de ervaring van de kijker centraal staat. Aan de hand van een repetitive routine in een ruimte, wordt de menselijke benaderingswijze van wat hij ziet en hoort ontwricht en doet ons afvragen wat realiteit eigenlijk is. 

Over Gerty Van de Perre 
Gerty Van de Perre is theatermaker, actrice en zangeres. Haar werk focust zich voornamelijk op interdisciplinaire voorstellingen en muziektheater. Ze is afgestudeerd aan de muziektheateracademie van het Rotterdams conservatorium, Codarts. Tijdens haar laatste jaar richtte ze samen met haar klasgenoten het muziek- en performancecollectief Club Gewalt op. Zij maken en spelen hun eigen cultopera’s en muzikale performances.  Gerty werd opgenomen in het talentontwikkelingstraject van de Jakop Ahlbom Company. Hier zet zij de eerste stap in haar ontwikkeling als zelfstandig maker van fysieke en beeldende performances.

Op 8 en 9 december presenteert Gerty Imagining Reality, het resultaat van haar onderzoek bij Studio Jakop Ahlbom. Jullie zijn van harte welkom om te kijken welke theatrale vormen de zoektocht aanneemt.

Imagining Reality
Imagining Reality
Imagining Reality
maker en performer Gerty van der Perre
coach Davy Pieters
muzikale compositie Robbert Klein
dramaturgie Anne van de Wetering
artistiek advies Jakop Ahlbom en Judith Wendel
Dit project wordt gesteund door Studio Jakop Ahlbom en Het Nationale Theater.
terug naar programma