terug naar overzicht

I Beg to Differ

Zaal 3 & Nest

I Beg to Differ
We verschillen allemaal wel eens van mening, maar kunnen we onze eigen overtuigingen opzijzetten voor een groter goed? Nest en Zaal 3 starten met I Beg to Differ een nieuw maandelijks debatprogramma in Den Haag waarin denkers, doeners en dromers in gesprek gaan over actuele kwesties.

Iedere 3e dinsdag van de maand duikt I Beg to Differ in een heet hangijzer, een nieuwe trend of juist dat onderhuids in de stad aanwezig is. Met inspirerende geopinieerde makers en denkers onderzoeken we bijvoorbeeld Het Malieveld en de staat van protesteren aldaar, de gevolgen van het ontbreken van nachtleven door Covid19, of de rijkdom en problemen die de vele talen die gesproken worden in Den Haag met zich meebrengen. De gasten leveren ieder een bijdrage in de vorm van een column, lezing of performance. Kom langs en laat je stem klinken tijdens I Beg to Differ.

I Beg to Differ – Protest

Dinsdag 20 oktober richten we ons op het Malieveld en de protesten die afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. In de zomer van 2020 uitte zich in grote mate de onvrede in de samenleving op straat. Van links tot rechts, bij de Black Lives Matter-beweging tot organisaties als Viruswaanzin, van klimaatactivisten tot boeren: mensen verzamelden zich en hieven de borden hoog. Wat beweegt mensen van achter hun laptops en smartphones vandaan te komen en met kartonnen borden het Malieveld op te gaan? Deze avond gaan we in op humanitaire kwesties, rondom BLM, het migratiedebat en de vrijheid van meningsuiting hieromtrent.

Met de volgende vier gasten kijken we naar deze kwesties in de kunstsector en daarbuiten:

  • Romana Vrede (theatermaker en schrijver)
  • Sahar Shirzad (Founder van The Refugee Millennial reeks)
  • Willem de Haan (Conceptueel kunstenaar)
  • Zaïre Krieger (Journalist en spoken word artiest)
I Beg to Differ
I Beg to Differ
I Beg to Differ
terug naar programma