terug naar overzicht

Herinneringen aan mijn broer

Thomas, Sacha en Jos

Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld. 

Na het succes van de voorstelling Een vorig leven die Toon Tellegen voor Thomas, Sacha en Jos schreef, spelen zij nu de voorstelling Herinneringen aan mijn broer. Een beeldende vertelling gebaseerd op De Seringenboom, Tellegens nieuwste boek dat hij schreef na het overlijden van zijn oudere broer. Hij vroeg Thomas, Sacha en Jos om een voorstelling te maken van zijn boek.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over een rustige, gevoelige jongen met een rijke fantasie. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer en geeft om niemand zoveel als om hem. Zijn broer is een eenling en bijzonder in zijn soort. Hij is dun maar ijzersterk, tegendraads en vooral voor niemand bang. Samen maken zij van alles mee. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren.

Het gezelschap

Thomas, Sacha en Jos begon vier jaar geleden als een gelegenheidstrio bij Theater aan het Spui in Den Haag en is uitgegroeid tot een collectief met serieuze toekomstplannen. Zij maken volwassenvoorstellingen met een jeugdige blik en jeugdvoorstellingen die zeer geschikt zijn voor volwassenen. Hun werk is beeldend en talig met een transparante speelstijl en jongensachtige energie. Lief zonder zoetsappig te zijn en tegelijkertijd stoer en slim.

 

‘Een vorig leven is een tragikomisch universeel verhaal, lofzang en afscheid ineen, treffend actueel gemaakt door de verbeeldingskracht en creativiteit van drie grote talenten.’ 

NRC Handelsblad 

Spel/makers Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller, Jos Nary
Tekst Toon Tellegen
Eindregie Ramses Graus
Tekstbewerking Jos Nargy
Vormgeving Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk
Muziek Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller
Geproduceerd door ‘n More
terug naar programma