terug naar overzicht

Halfweg

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Halfweg

Het Nationale Theater biedt met Halfweg drie evenementen waarop het publiek kennismaakt met de theaterregisseurs en -acteurs van de toekomst. Elke editie presenteert een andere academie haar beste werk van dat moment. Na afloop spreken de studenten met het publiek over wat zij die avond hebben gezien. Met deze editie ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Het tweede jaar ArtEZ Toneelschool speelt. In twee weken maken studenten uit het tweede jaar twee korte voorstellingen met jonge regisseurs en theatermakers.

Love cannot flourish in a society based on money and meaningless work

Wat doe je als de samenleving je geen andere opties biedt dan een saai, onderdrukt bestaan? Kunnen we de betovering herstellen? Willen we leven zoals we leven?

Een voorstelling over liefde, geld en een toekomst zonder mannen, naar teksten van Valerie Solanas en foto’s van Francesca Woodman.

Let Them Eat Chaos

Kate Tempest is een vrouw met een stem. Ze schrijft gedichten, toneelstukken en liedteksten over mensen die ploeteren in de stad en in de liefde. Vurig en aanstekelijk, als een moderne profeet.

Vanuit de teksten van Tempest maken wij Let Them Eat Chaos. Een voorstelling die inzoomt op de belachelijk kleine levens van zomaar wat mensen waarin de muziek drijft en stuwt en alles uitvergroot tot mythische proporties.

Halfweg
Halfweg
Halfweg
Halfweg
Halfweg
terug naar programma