terug naar overzicht

Hairitage (geannuleerd)

The natural hair movement

Hairitage (geannuleerd)
Een ode aan the natural hair movement! Met talks, tips & tricks, food, kunst en meer

Hairitage is geïnspireerd door The Natural Hair Movement waarbij vrouwen (en mannen) van kleur chemische producten links laten liggen en hun natuurlijke bos krullen omarmen. Dit gaan we vieren, want ook in Den Haag bloeit deze krullengemeenschap!

Hairitage programma

Bij Hairitage gaan we terug naar onze roots. We beginnen bij de geschiedenis en representatie, en eindigen bij dat wij onze natuurlijke haardos omarmen. Een inhoudelijk en toegankelijk haar-festival aan de hand van vier thema’s:

  1. Our Hairitage
  2. Hair value
  3. Undercover
  4. Love is in the hair

Er zijn talks, persoonlijke verhalen, tips & tricks door haarsalons, een filmvertoning van De Kroon en is er een expo te zien van Brenda Brudet. Daarnaast staat Joy Delima op het programma met haar monoloog over haar eigen hair journey van de voorstelling Allemaal mensen, Umumtu. We sluiten de avond af met een after party verzorgd door Mama Africa Sound System.

18.30 uur. Inloop Zaal 3 met randprogramma
19.30 uur. Start programma

Over Stephanie Afrifa (Host)

Stephanie Afrifa is een culturele innovator gevestigd in Nederland. Haar functies zijn net zo divers als haar netwerk. Van het samenstellen van kunstshows tot het houden van talks, haar gelukkige plek waar ze het meest tot bloei komt is wanneer ze mag evangeliseren over innovaties in de kunst, culturele studies, erfgoed en welzijn. “Ik gebruik mijn stem om dope momenten, bewegingen en mensen te versterken. Ik vind geluk in betekenisvolle verbindingen, doordachte communicatie, kritisch denken en het creëren van veilige ruimtes om verandering te katalyseren en bruggen te bouwen.”

Over Joy Delima (Actrice en Theatermaker)

Joy Delima (1994) is actrice en is in 2019 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Tijdens haar opleiding werd Joy genomineerd voor de Colombina voor haar stagerol als Naomi Polat in Onze straat van Het Nationale Theater. Joy is momenteel te zien in het vierde seizoen van Flikken Rotterdam als rechercheur Robin Garcia. Verder speelde Joy in de voorstellingen Allemaal mensen: UMUNTU van Toneelgroep Oostpool en heeft Joy haar eigen solovoorstelling Stamboom monologen ontwikkeld samen met de Veenfabriek.

Over Janice Deul (Founder Diversity Rules en co-auteur Little Black Hair Book)

Janice Deul is een Surinaams-Nederlandse journaliste, fashion activiste en fashion-writer. Ze maakt zich sterk voor meer diversiteit in de mode, (lifestyle)media en de creatieve & culturele sector. Dat doet ze middels talks, workshops, opiniestukken, gastcolleges, mediaoptredens, een commissielidmaatschap binnen diverse adviesraden, door haarzelf gecureerde events en via haar inspiratieplatform Diversity Rules. Ze is co-auteur van Little Black hair Book, een boek met haarverhalen van black hair vips. Momenteel werkt ze aan een handboek over mode en inclusie dat ze samen met mediawetenschapper Charlotte Dwyer schrijft.

Over Dorothy Blokland (Theatermaker)

Dorothy Blokland (1985) studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. Met een grote liefde voor verhalen vertellen stapt zij het podium op. In haar werk is de combinatie van theater en spokenword goed zichtbaar. In 2015 heeft zij een bewerking gemaakt van de monoloog De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet naar het boek van Surinaamse schrijver Clark Accord. In 2016 kwam de kindervoorstelling Anansi en de nieuwe wereld. Samen met Yahmani Blackman vormt ze het theater duo Blackman & Blokland die dit seizoen toeren met de voorstelling Wij gaan het hebben over haar.

Over Dominique Snip (Sheado haarsalon)

Dominique Chantal Snip (Paramaribo, 1983) werd bekend door haar boek Crown of Glory, over alle haartypen met een krulpatroon. Daarin beschrijft zij de verschillende krulhaartypen en geeft zij tips hoe met deze haartypen om te gaan. Dominique vertelt in het boek ook haar eigen verhaal. Begin 2010 ontwikkelde zij de ambitie om serieus aan de slag te gaan met een eigen haarproductenlijn genaamd Sheado. In juli 2013 opende zij de eerste Sheado Natural Hair Spa & Salon in het centrum van Den Haag, gespecialiseerd in kroeshaar en krullen. Snip doet ook consultaties in de Sheado Kliniek voor Haarverbetering & Hoofdhuidverzorging in Amsterdam.

Over Ivan Winter (kapper, theatermaker en founder: Haar & Hem)

Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij ook op andere plekken actief in de culturele scene van Rotterdam. Met MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Verder is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen. 2 april is Ivan met Haar & Hem te zien in Zaal 3.

Over Awakati

Yaïsi richtte het merk Awakati in 2018 op samen met haar moeder. De interesse in afrikaanse stoffen ontstond nadat ze ontdekte dat haar familie uit Curacao als slaven vanuit Afrika naar Curacao gebracht zijn. Middels deze kledinglijn hoopt ze anderen te inspireren om in contact te komen met hun roots.

Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
Hairitage (geannuleerd)
terug naar programma