terug naar overzicht

Haar & Hem (geannuleerd)

Verhalen uit de kappersstoel

Haar & Hem (geannuleerd)

Haar & Hem is een nieuwe theatervorm waarin de kappersstoel en persoonlijke verhalen vol twijfels en kwetsbaarheden centraal staan. De kapperszaak van Ivan Winter staat midden in de Rotterdamse wijk Cool. Tijdens het knippen praat hij met mannen uit de buurt. Roddels, sterke verhalen, maar ook persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo verandert Ivan, met zijn handen letterlijk in het haar van zijn klanten, van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon.

Op basis van deze verhalen maakte Ivan een hoorspel, waarvan Haar & Hem de theatrale podiumvertaling is. Hoe verschillend de achtergrond van de mannen ook is, hun angsten, onzekerheden en twijfels zijn universeel.

Op 2 april luister jij, via een koptelefoon, mee naar deze intieme gesprekken. Alsof je stiekem in de kappersstoel ernaast zit. Op het podium vertolken spoken word artiesten Ruwhel Emers en Chery Lynn Van Dalen de rol van stemacteurs. JNM (Jennifer Muntslag) praat de avond aan elkaar. De voorstelling is ontwikkeld onder begeleiding van Marjet Roerink.

Verwacht een mix van theater, hoorspel en spoken word door het crème de la crème van de Rotterdamse spoken word scene. Een avondvullend programma met – naast de voorstelling – een toffe randprogrammering.

Programma

19.00 uur  Inloop in het restaurant van Zaal 3 met randprogramma
20.00 uur  Start voorstelling in de theaterzaal

Over Ivan Winter

Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij ook op andere plekken actief in de culturele scene van Rotterdam. Met MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Verder is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen.

Over Chery Lynn van Dalen

Chery is een getogen Rotterdamse die haar thuis heeft gevonden in de wereld van de woordkunst. Met soms wankele benen en altijd meerdere talen op de tong vertaalt zij haar vragen in het leven naar verhalen over opstaan en doorlopen. Spoken word artiest, dichter, spreker, verhalenverteller, kind van SpraakuhlooS, co-ouder van La Raza, en inmiddels ook een stem in Haar & Hem. Of het nou gaat om het delen van mooie woorden of lelijke waarheden, Chery zet je graag aan het denken.

Over Ruwhel Emers

Ruwhel Emers is een jonge ondernemer die hard op weg is naar succes. Wie aan Ruwhel denkt hoort, ziet en voelt automatisch WatWatis. De 3 man’s rapformatie waarmee hij al 5 jaar goed bezig is in Rotterdam en omstreken. Zijn muziek kan beschreven worden als hussle and motivation rap zoals nipsey hustle dat zou beschrijven en hij staat bekend om zijn energieke liveshows die jouw een kijk geven in zijn leven. Zijn debuut album “Zondes Van Een Kind” is nu te beluisteren op Spotify.

Over JNM

Jennifer Muntslag is een geboren performer die van kleins af aan al door heeft dat ze zich thuis voelt in de spotlight. Ze is presentatrice die als een frisse wind, vol enthousiasme en humor door de zaal heen waait. Een aantal jaar geleden besloot ze van praten haar beroep te maken en nu is ze naar eigen zeggen een “professionele kletskous” die haar vak met veel passie en plezier uitvoert. De in 1983 geboren “Summer Child”, ook wel bekend als JNM (The Naked Mc), is een graag geziene host/MC op evenementen. Ze schrijft, rapt, acteert en presenteert. Haar klussen variëren van een jaarlijks terugkerende host tijdens het Amsterdam Roots Festival, Kunstbende, Uitmarkt, debatavonden en diverse Spoken Word events tot aan clubavonden in de Paradiso, Melkweg en vele clubs/festivals in binnen en buitenland. “Het is meer dan een gevoel, geluid en een leuk uitzicht, JNM is een ervaring.”

Haar & Hem (geannuleerd)
Haar & Hem (geannuleerd)
Haar & Hem (geannuleerd)
Haar & Hem (geannuleerd)
terug naar programma