terug naar overzicht

BRODSKY + GINSBERG

De Poezieboys

GINSBERG
Twee jaar geleden ontmoetten Joep Hendrikx en Jos Nargy elkaar op de Parade. Zij raakten aan de praat over hun voorliefde voor literatuur, Russische underground en de Beatgeneratie. Ze spraken af hun favoriete schrijvers aan elkaar voor te lezen, te beginnen bij de Amerikaanse dichter Allen Ginsberg. Joeps lievelingsdichter, nu ook die van Jos. Wie was deze man? Wat dreef hem, wie waren zijn vrienden en wat schuilt er achter dat lieve gezicht? Ze interviewden mensen die Ginsberg gekend hebben, speelden ontelbare potjes pingpong en lazen zijn complete werk om te komen tot dit documentair-poëzie-experiment.

BRODSKY
De Poezieboys zijn terug! Na hun lovend ontvangen voorstelling GINSBERG die vorig jaar op de Parade te zien was behandelen zij dit jaar een nieuwe dichter: Joseph Brodsky. In de Russische romans en poëzie die zij lazen dook hij telkens weer op. Jos en Joep gingen op onderzoek uit. Ze liepen door de sneeuw van zijn geboortestad Sint-Petersburg, waar Brodsky opgroeide in een land waar een hele generatie niets anders deed dan het lezen van poëzie en waar je tegelijkertijd voor het zíjn van dichter vermoord of verbannen kon worden. Een land waar poëzie werd overgetypt, gekopieerd en illegaal verspreid in een netwerk van kitscherige Sovjet huiskamers. Wie was deze dichter,  die op zijn vijftiende de klas uit liep en nooit meer terugkeerde, paraciet, lijkschouwer én poolreiziger was, op zijn tweeëndertigste naar de VS emigreerde en de Nobelprijs won? In BRODSKY proberen Jos en Joep antwoord te geven op die vraag.

Eten in Zaal 3
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal ‘Diners’ in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

Ginsberg lééft

Theaterkrant

Concept en spel Jos Nargy, Joep Hendrikx
Eindregie Joep van der Geest
terug naar programma