terug naar overzicht

Een vorig leven (Toon Tellegen)

Thomas, Sacha en Jos

In Een vorig leven schetst Toon Tellegen een beeld van het kleine stadje waarin hij opgroeide en de mensen die daar woonden. In de eerste plaats Jacob Laagwater. Laagwater werkte in de kalkfabriek en las verhalen voor uit de Bijbel, verhalen die heel anders waren dan de echte Bijbelverhalen. Over Leen -Godverdomme- Hellevoet van wie niemand ooit had meegemaakt dat hij níet boos was. En over Kreupel, die altijd maar op één ding uit was: iets anders te willen dan iedereen.

Naar aanleiding van hun geslaagde samenwerking tijdens de voorstelling De Trein naar Pavlovsk (Parade 2014), schreef Tellegen deze nieuwe tekst: speciaal voor Thomas, Sacha en Jos. De gehele tekst is in 2015 verschenen als novelle. Deze novelle is ook te koop in Zaal 3.

 

Een vorig leven is een tragikomisch universeel verhaal, lofzang en afscheid ineen, treffend actueel gemaakt door de verbeeldingskracht en creativiteit van drie grote talenten.

NRC Handelsblad

Het spelplezier waarmee de spelers hun kleine vondsten en kleine verhalen brengen en de tragiek die schuilgaat achter de kleine geveltjes van N maken van Een vorig leven een blinkend, poëtisch Paradepareltje.

Trouw

terug naar programma