terug naar overzicht

Drek

Maja Westerveld | Abattoir Fermé

Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld. “Zal je net zien”, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar. Met lede ogen ziet ze toe hoe haar plek is ingenomen door een net iets slankere versie van zichzelf. Met net iets vollere borsten. Die vol overgave van háár leven geniet.

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld (1985) is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

Sinds vorig seizoen maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé, waar ze een vijfjarig ontwikkelingstraject volgt. “Drek” is haar eerste solovoorstelling – een spitse, razendsnelle en ontsporende monoloog, geschreven en gespeeld door een thirtysomething met beide hakken stevig in de drek van de actualiteit.

Tekst, spel en regie Maja Westerveld
Begeleiding Abattoir Fermé
Decor en licht Sven Van Kuijk
Techniek Thomas Vermaercke
Productie Abattoir Fermé & NONA.
terug naar programma