terug naar overzicht

Double Bill: The man with the beard + Exiles

De erfgenamen

De Erfgenamen van Pia Fraus verbannen zichzelf.
 Ze verlaten België. Ze steken de grens over om zichzelf te bevrijden. Ze slopen de muren en laten hun twijfels, onzekerheden en frustra es achter. Ze rekenen af met hun demonen. Ze gaan het leven leiden dat ze al jd al hebben willen leiden. Een leven met hun drieën. Een leven voor de kunst. Een leven in Berlijn. Een stad van pijn en poëzie, a raak en wederopbouw, schuld en on- schuld. Een stad van mogelijkheden. Een stad van ideeën, ruimte en licht. De stad om in wereldpremière te gaan met hun voorstelling ‘Exiles’ van James Joyce, of liever ‘Verbannte’.

 

 

 

Das ganze Leben ist eine Unterwerfung, der Sieg des menschlichen Verlangens über die Gebote der Feigheit. Willst du, Richard? Hast du den Mut? Selbst wenn das unsere Freundscha in Atome zerstäubt, selbst wenn das die letzte Illusion in deinem eigenen Leben auf immer zerstört? Ist nicht das die Sprache deiner eigenen Jugend, die ich so o von dir gehört habe? Hast du dich geändert? (James Joyce, Exiles)

Over hoe drie mensen die zonder uitweg en vol pijn met elkaar verenigd zijn in de liefde, zich tegelijker jd proberen los te rukken van hun ketens. Dit alles in naam van Pia Fraus.

Een collectief leven. Een leven met hun drieën, verenigd in lichaam en in ziel. In liefde. In totale naaktheid. Een driehoeksverhouding waarin de personages elkaar proberen te vinden, terug te vinden, vast te houden of vrij te laten. Ze doen confessies en gaan het gesprek aan. Zoals James Joyce het had gewild, Truth for truth, honesty for honesty. Over seksualiteit, over de ideeën van hun jeugd, over de ketens van de moraal. Over de menselijke vrijheid. Over schuld en onschuld. Over het eeuwige, rusteloze verlangen.

“Het hele leven is een verovering, de overwinning van de menselijke hartstocht over de geboden van de lafheid. Doen we dat Richard? Zijt ge moedig genoeg? Zelfs als het de vriendschap tussen ons in atomen laat uiteenspatten, zelfs als het voor altijd de laatste illusie in uw eigen leven zal kapotmaken?”

Double Bill: The man with the beard + Exiles
Double Bill: The man with the beard + Exiles
Spel & Concept Evgenia Brendes, Jonas De Vuyst, Simon Lemmens
Scenografie Hugo Moens
Grafische vormgeving Jochem Harteveld
Foto Maxime Overmeire
Met dank aan Marien Jongewaard
terug naar programma