terug naar overzicht

Double Bill: Oracles + Note on immortality

Anna Luka da Silva & Erik van de Wijdeven | Anna Luka da Silva & Nora Ramakers

Oracles

Wat begint als een ogenschijnlijk ongebruikelijke therapeutische sessie, verandert geleidelijk in een omzichtige, psychedelische trip. Oracles is een theatraal zelfportret als lyrische ode aan de (on)mogelijkheden van persoonlijke groei, en aan de uitheemse hulpmiddelen hiervoor die in onze huidige maatschappij steeds meer aan populariteit winnen.
Hoe verhouden we ons tot de noodzaak onszelf te manifesteren in een toenemende complexe, individualistische maatschappij, en hoe kunnen we ons laten inspireren door uitheemse ideologieën zonder onszelf daarin compleet te verliezen?
Het gaat om ideologieën die een radicaal ander licht schijnen op wat het betekent om mens te zijn, en die ongeacht hun soms bizarre details en onbegrijpelijke logica, een universele noodzaak benadrukken:
Die van het individu en zijn of haar proces van zelfbewustwording.

Welbeschouwd is ‘Oracles’ een vleesgeworden karikatuur van een hoog sensitief mens op een reis van zelf-realisatie en spiritueel escapisme.

Duur: 35 minuten
Engels gesproken

Credits

Concept & tekst: Anna Luka da Silva & Erik van de Wijdeven
Spel: Erik van de Wijdeven
Regie: Anna Luka da Silva
Scenografie: Erik van de Wijdeven
Posterbeeld: Marieke de Zwaan
Posterontwerp: Erik van de Wijdeven
Met dank aan: De School van Gaasbeek, United-C Eindhoven, Hugo de Greef, Anna Luyten, Benjamin Abel Meirhaeghe, Maxime Dreesen, Anthony van Gog, Timo Tembuyser.

Note on Immortality

In ‘Note on Immortality’ gaat schrijfster Camilla op zoek naar haar ware zelf. Ze komt haar autobiografische roman presenteren, maar ze verliest zich in haar personages. Camilla probeert ontvankelijk te zijn voor het onbekende, zich binnenstebuiten te keren en haar huiden af te leggen in de hoop dichter bij een kern te komen, maar door de poort van de sclerose schijnt enkel het ‘niets’…

In haar begerigheid stuit ze op de grenzen van haar fysieke bewustzijn en weet ze zich enkel gevangen in haar eigen verbeelding. Welbeschouwd is Note on Immortalityeen coming of all ages. Een kruising tussen Fernando Pessoa en Francine Oomen. Tussen punk en creatief met kurk.

Note on Immortality was eerder te zien op theaterfestival De Parade in Amsterdam.

Duur: 35 minuten
Engels gesproken

Credits

Concept & tekst: Nora Ramakers & Anna Luka da Silva
Spel: Nora Ramakers
Regie: Anna Luka da Silva
Scenografie: Nora Ramakers & Anna Luka da Silva
Posterbeeld: Arber Sefa
Posterontwerp: Margarida Veiga
Met dank aan: Het Huis Utrecht, De School van Gaasbeek, Hugo de Greef, Guilherme Miotto.

terug naar programma