terug naar overzicht

Dierenverhalen van De Walle

Het Nationale Theater speelt altijd

Dierenverhalen van De Walle

Van Toon Tellegen tot Franz Kafka, van Anansi tot de Spin Sebastiaan. Stefan de Walle neemt met zijn muzikale zoons Moos en Billy voor een livepubliek een podcast op met verhalen waarin dieren reflecteren op die bijzondere dierensoort ‘de mens’. Het publiek wordt van harte uitgenodigd hun favoriete dierenverhaal in te zenden*, liefst van over de hele wereld en vanuit alle culturen.

De voorstelling begint om 22:00 uur. Tip: kom voorafgaand eten bij Restaurant Drie! Ben je benieuwd naar hoe je bezoek eruit ziet? Lees hier alles over je bezoek in tijden van corona.

Stuur je favoriete dierenverhaal in!

Voor Dierenverhalen van De Walle zijn we op zoek naar verhalen van over de hele wereld, uit verschillende culturen, waarin dieren de hoofdrol spelen. Denk aan de Anansi-verhalen uit West-Afrika en de Cariben, de coyote-verhalen van de Native Americans, de dierenverhalen van Toon Tellegen of de Kangoeroe-kronieken van Marc-Uwe Kling. Sprookjes, fabels, korte verhalen – alles is toegestaan. We zijn vooral op zoek naar verhalen voor volwassenen waarin de dieren zélf aan het woord zijn. Hiernaast zijn we op zoek naar bijzondere dierenanekdotes die jou of je huisdier zijn overkomen.

Weet je een verhaal?

  • Let op: het verhaal mag niet langer zijn dan 1500 woorden!
  • Kopieer of fotografeer het verhaal, of (liever nog) typ het uit.
  • Stuur je inzending naar dierenverhalen@hnt.nl

Alle verhalen worden gelezen door de redactie. De mooiste en meest passende worden voorgelezen op de podcast. Voor de inzenders ligt een kaartje klaar (of twee kaarten als je iemand wilt meenemen uit hetzelfde huishouden).
 
Heb je een dierenanekdote?

    •  Beschrijf de anekdote kort in een e-mail aan dierenverhalen@hnt.nl
    • Geef in je mail aan op welke avonden je naar Zaal 3 in Den Haag zou kunnen komen om je verhaal daar live te delen met het publiek.
Het Nationale Theater speelt altijd

In juni en juli maken we een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we nu samen terecht zijn gekomen. Aan alle voorstellingen is kort gerepeteerd, het is work in progress en vers van de pers. Na de zomer ontwikkelen we sommige stukken door tot volwaardige voorstellingen, titels verdwijnen, nieuwe titels komen erbij. Zo bouwen we een flexibele reeks korte en lange stukken om ons door de coronacrisis heen te spelen. Want Het Nationale Theater speelt (vanaf nu) altijd. Lees meer >

terug naar programma