terug naar overzicht

De zon als hij valt

Theatergroep Azijn

De zon als hij valt is een prikkelende, surrealistische en intieme voorstelling over het hebben van een doel en de rol van toeval bij het bereiken van onze doelen.

“Jij bent een jongen en je moet altijd naar mij toe komen. Elke nacht opnieuw moet jij over het water varen in een half leeggelopen rubberboot en ik moet elke ochtend een vuur ontsteken op het hoogste flatgebouw van mijn stad. Allemaal voor de pols, allemaal voor het oog.”

 Na twee gewelddadige episodes uit de wereldgeschiedenis komen twee morbide voorwerpen, namelijk het glazen oog van een vermoordde terrorist en de uitgedroogde pols van een verbrandde vrachtwagenchauffeur, na omzwervingen in handen van respectievelijk een meisje uit Spanje en een jongen uit Libië. Zowel het oog als de pols voelen een onweerstaanbare hunkering om bij elkaar te komen. Daarop waagt de jongen een poging om, met het oog op zak, als bootvluchteling naar Europa te reizen. Wat volgt is een intrigerende tocht door zandheuvels en de Middellandse Zee vol hunkering, ambitie en moed – maar ook een tocht die door de kleinste toevalligheid goed of slecht kan aflopen.

Theatergroep Azijn

Theatergroep Azijn is een jong en klein professioneel Utrechts theatergezelschap, dat voorstellingen met een ruig randje voor de kleinere vlakke vloerzalen maakt. Het narratief van de voorstellingen staat altijd centraal, daarom wordt er vaak gewerkt met modern repertoire of een literatuurwerk.

Naar het gelijknamige prozadebuut van dichter Joost Oomen
Regie Ludy Graffelman
Toneelbewerking Yentl van Stokkum, Joost Oomen
Dramturgie Joran de Groot
Toneelbeeld, lichtontwerp en techniek Floris Barnhoorn
Met dank aan Literair productiehuis De Wintertuin / De Nieuwe Oost
terug naar programma