terug naar overzicht

Come Unity! | try-out

Collectief POLY POLY

Come Unity! | try-out

We kunnen het niet meer ontkennen; De existentiële eenzaamheid, het zingevingsverlies, de machteloosheid, de onzekerheid, het chronisch gebrek aan tijd, het verdwaalde gevoel, de drang naar iets constructiefs, een beter milieu, een diepere verbinding, onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen, verbondenheid, zelfdeterminatie, samenwerking en zingeving, een nieuwe vorm van samenleven. Hoe samen te leven?

Op zoek naar een nieuwe samenlevingsvorm, stapten Eva, Abe, Nienke en Annica in een Volkswagenbus en bezochten verschillende community’ s met bijzondere levensvormen. Al tijdens dit proces van droom naar daad zien wij de complexiteit van communicatie en verbinding tussen de mensen, waardoor het idealisme van betrokkenen verandert in cynisme en teleurstelling.

Hoe kunnen we delen; onze emoties, gedachten, idealen en omgeving? Hoe verbinden we ons met elkaar en met onze omgeving en bouwen we een nieuw liefdevol fundament voor ons samenzijn?

Come Unity! Een theatrale poging tot verbinding en zingeving, vol hartverwarmende odes, krachtige manifesten, diepe hartenwensen en gevierde angsten. Wij gaan op zoek naar onszelf, de ander en de wereld.
Over Collectief POLY POLY

POLY POLY is een theatercollectief bestaande uit een team van gepassioneerde theatermakers die samen, als strijders voor de collectiviteit, maatschappelijke vraagstukken attaqueren en verwerken in schandalig optimistische voorstellingen.

Voor de voorstelling Come Unity!, verzamelen zich rondom initiatiefnemer Eva Bartels acteurs Abe Dijkman, Nienke van Hofslot en Annica Muller. Samen onderzoeken ze alternatieve samenlevingsvormen en storten zich op de vraag, ‘hoe samen te leven?’ Een schaamteloos idealistische ode aan de empathie.

Come Unity! | try-out
Come Unity! | try-out
Come Unity! | try-out
Come Unity! | try-out
spelers & makers Eva Bartels, Annica Muller, Abe Dijkman en Nienke van Hofslot
muziek & maker Marius Mensink
dramaturgie Anke Vromen
eindregie Charli Chung
terug naar programma