icon
icon
icon
icon
icon

BOKKO

Karel van Laere & Vanja Rukavina | Paradiso Melkweg Productiehuis


BOKKO
17 december 2018
20:30

BOKKO is een explosieve dansperformance met energieke muziek en videoanimatie door Karel van Laere en Vanja Rukavina. Deze twee theatermakers zijn zo geïnteresseerd in de invloed van de Aziatische media op de realiteit dat ze besloten er een show over te maken.

Het lijkt of iedereen zelf kan bepalen hoe hij op de invloed van de media reageert en haar kan gebruiken hoe hij wil. Maar gaandeweg raken de rollen omgedraaid en bepalen de media meer en meer ons gedrag. Met BOKKO vertalen Karel en Vanja dit fenomeen in een performance. Het publiek wordt overspoeld met een paradox van leegheid en fantasie. Explosief, snel en krachtig, net zoals de media met de mens communiceert.

Toen Karel en Vanja de BOKKO dans video’s op Youtube zagen en de impact ervan realiseerden, wisten ze dat deze dans de vorm van hun show moest worden. Frame voor frame leerden zij zichzelf deze populaire Zuid Koreaanse dans, zodat ze die als basis konden gebruiken.

Ze maakten nieuwe choreografieën en samen met nieuw gecomponeerde Aziatische discomuziek, video en Japanse manga creëerden zij een totaalervaring waar het publiek geen tijd heeft om adem te halen. Het interessante van de BOKKO is de combinatie van simpele, koddige bewegingen gecombineerd met spectaculaire arm- en beenbewegingen. Dit gegeven gebruiken zij in de hele show: het verhaal dat Karel en Vanja vertellen is leeg, maar door het te presenteren met grote gebaren laten ze de kracht van de media en de commercie zien.

Bokko speelde de afgelopen jaren al meer dan 70 shows in binnen en buitenland. Van China en Zuid-Korea tot Denemarken en Spanje, van de Parade tot Lowlands. Op 17 december is Bokko te zien in Zaal 3 in Den Haag.

BOKKO begint om 20:30u en is om 21:00u afgelopen.
Aansluitend is er een interview met de makers, Karel van Laere en Vanja Rukavina, over hun avonturen van de afgelopen vijf jaar.

BOKKO
Choreografie & video: Karel van Laere & Vanja Rukavina
Muziek: DJ イアソン
Video assistentie: Peter van Til
Dans: Karel van Laere, Vanja Rukavina, Julia Mitomi, Cheroney Pelupessy, Sonja Lim
Lichtontwerp: Raoul Baeten
Techniek: Edwin Mol
Eindregie: Helena Muskens & Quirine Racké
Dramaturgie: Suzy Blok / Dansmakers Amsterdam