terug naar overzicht

Best of Fringe Tour 2019

Fringe Festival Amsterdam

Het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival gaat op tournee met de prijswinnaars van het afgelopen seizoen. Stuk voor stuk spannende en ontroerende voorstellingen van veelbelovend jong talent. Dus, kom fringen en zie twee voorstellingen voor de prijs van één: the best of the best van dit spraakmakende festival!
Best of Fringe Tour 2019
Song of the Sisters - King Sisters

 

Drie zussen: een performer, een zangeres en een actrice die elkaar feilloos begrijpen in hun geïmproviseerde klanktaal. Wat verbindt en wat vervreemdt hen van elkaar? Spelend onderzoeken ze de grens tussen symbiose en autonomie in sterke beeldtaal, samenzang en klank-improvisatie. Snedige scènes, herkenbaar voor ieder met een broer of zus. Wie ben je met, en wie ben je los van je familie?

FRINGE JURY: “We bewonderen de uitzonderlijke performers en hun sterke samenwerking, die heeft geleid tot een krachtig en ontroerend stuk.”

 

 

Körper - NEON

Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons het leven leiden. We

hebben allemaal onze eigen rituelen die ervoor dienen om ons zelfbeeld te bevestigen en ons ego te voeden, maar we stoppen zelden om te kijken waarop we onze keuzes baseren. Wat heeft ons gemaakt tot wie we zijn en wat gebeurt er als je niet aan de verwachtingen van de maatschappij voldoet?

de Volkskrant: “Ontzagwekkend intens danstheater van twee grote talenten.”

Over Amsterdam Fringe Festival 2019

Van 5 – 15 september vindt de veertiende editie van het Amsterdam Fringe Festival plaats. Elf dagen theater, dans, muziek, performance en experiment van jong en ongetemd talent op meer dan 30 bijzondere locaties in Amsterdam. In de kleine theaters en op onverwachte plekken, zoals een escape room, galerie, restaurant of oude school. Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Post-avantgardisten, hybride virtuozen, out-of-the-boxers: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad.

Best of Fringe Tour 2019
Best of Fringe Tour 2019
Best of Fringe Tour 2019
Best of Fringe Tour 2019

Neon is een puntgaaf uitgevoerde, zeer spannende performance

Parool

Deze toneelavond maakt duidelijk waar het Fringe Festival voor staat: verrassend theater, door onverwachte makers die echt veel te vertellen hebben.

Theaterkrant

terug naar programma