terug naar overzicht

Alle dagen Kermis

C&C Producties

Een duet in een kassahok

‘Soms is het helemaal niet goed
Om alles van elkaar te weten’
(citaat uit de voorstelling)

Alle Dagen Kermis is een tragikomisch liefdesverhaal van het echtpaar Kokkie en Frans, twee foorkramers (dat is een mooier woord voor kermisexploitanten) die met vallen en opstaan hun rupsbaan The Love Train èn hun huwelijk overeind proberen te houden.

‘Ik werk me het schompes voor een scheet en drie knikkers
Maar ik ben gezegend dat ik een kermisjongen ben’
(citaat uit de voorstelling)

Frans:
Als je toch al dubbel leeft
Omdat je dubbel zoveel werkt als elk ander normaal mens
Kun je maar beter lol hebben

Kokkie:
Want dan heb je dubbel zoveel lol bedoel je

Frans:
Voor hetzelfde leven, begrijp je

De samenwerking met schrijver/regisseur Jules Terlingen en actrice Isabella Chapel beslaat ruim twintig jaar. In 1997 werkten zij voor het eerst samen voor de voorstelling Torquato Tasso bij Würz, het gezelschap van Jules Terlingen. Een van de vele producties waarin zij samenwerkten was het succesvolle Peyton Place, waar acteur Sijtze van der Meer de cast complementeerde. De chemie tussen Jules, Sijtze en Isabella draait om humor, snel denken, schakelen met tekst en lef en puurheid op de vloer. Voor de allernieuwste productie van C&C Producties wilde Isabella dan ook graag samenwerken met Jules en Sijtze.

Van de makers (Stichting C&C)

De kermis speelt een belangrijke rol in onze plannen want in september 2019 volgt Alle Dagen Kermis II. Deze voorstelling is als locatieproject een vervolg op en uitbreiding van Alle Dagen Kermis. Waar Alle Dagen Kermis in kleine zalen te zien zal zijn, pakken we met Alle Dagen Kermis II op locatie groot uit.

De voorstelling wordt gespeeld aan de rafelranden van de stad zoals de lege veldjes bij een supermarkt of een parkeerterrein bij een bouwmarkt. Het voor het publiek onzichtbare kermisleven in Nederland zal onderzocht worden. Vanuit gesprekken, interviews en debatten wordt het theatrale materiaal samengesteld.

Er zal worden samengewerkt met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Haagse Hogeschool en de Filmacademie Amsterdam voor animaties en documentaire beelden van de kermis.

Spel Sijtze van der Meer, Isabella Chapel
Tekst en Regie Jules Terlingen
terug naar programma