terug naar overzicht

Bij jou begin ik

Charli Chung | Frascati Producties

Bij jou begin ik is een fonkelvers 21e eeuws, hoogst persoonlijk liefdesverhaal geïnspireerd op de producten van een steeds populairder wordende subcultuur. Puttend uit een berg literaire klassiekers en cultfilms blaast Charli Chung oude bewegingen van het hart nieuw leven in.

Puttend uit een berg literaire klassiekers en cultfilms blaast Charli Chung oude bewegingen van het hart nieuw leven in.

In flarden ontvouwt zich een stem, een lichaam, een liefde. In Bij jou begin ik is er ruimte voor grenzeloze verlangens die even heerlijk als oncontroleerbaar zijn. De zucht naar telkens een nieuw begin en tegelijkertijd de droom van een eeuwigdurende, unieke en allesoverheersende liefde. Verliefdheid, seksualiteit en het verlangen naar samenzijn worden tentoongesteld in al hun veelvormigheid. Gevaarlijk, groots maar noodzakelijk hunkert het lichaam. Een pleidooi voor vrijere liefde. Voor totale overgave. Balancerend op de grens tussen fantasie en realiteit komt de dwangmatige kracht van het verlangen tot uitbarsting.

De Italiaans-Nederlandse Charli Chung (1995) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de succesvolle voorstelling The Dreamers. Zijn werk is talig, energiek en romantisch. Vertrekkend vanuit de verschillende manieren waarop de mens in staat is lief te hebben, is maakt Charli stukken die persoonlijk zijn, maar nooit autobiografisch. Met zowel nieuw als bestaand repertoiretheater en zijn acteurs als centrale factor, streeft hij naar hartveroverend theater dat tegelijk liefdevol, tragisch, hilarisch en sexy is. Eerder presenteerde hij what we talk about when we talk about love(Fraslab oktober 2017). Bij jou begin ik is zijn eerste Frascati Productie.

Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik
Bij jou begin ik

'De onbevangen puurheid in ‘Bij jou begin ik’ van Charli Chung is werkelijk verademend en getuigt van een idealisme dat misschien niet van deze tijd is – of juist wél [...] Dit is werkelijk een belangrijke voorstelling, en zo anders dan het gangbare en reguliere aanbod.'

De Theaterkrant

Regie Charli Chung
Tekst Bart van den Donker
Spel Matthijs van de Sande Bakhuyzen
Dramaturgie Madelon Kooijman
lichtontwerp en techniek  Dirk Houthoff 
publiciteitsbeeld  Anouk van Kalmthout
terug naar programma