icon
icon
icon
icon
icon

Niko, bestaande uit Nik van den Berg, Richie Blijenberg, Thomas Vanderwant en Bas Prins is wel zo’n beetje de huisband van Zaal 3. Zij repeteren er, maken er hun opnames en treden er regelmatig op.

 

Uit interview met 3voor12:

Op de hoes van de EP staat het gezicht van de zanger zelf afgebeeld, ook is de naam van de band afgeleid van de naam van de zanger. Toch heeft van den Berg een paar goede muzikanten om zich heen verzameld, zo speelt Richie Bleijenberg van Mik Adrian drums en worden de gitaren bespeeld door Thomas Vanderwant (Soul Sister Dance Revolution) en Bas Prins (Taymir). “Het is gewoon een band. Ik probeer het ook niet als project te zien maar echt als volwaardige band. Dit is gewoon wat ik voorlopig ga doen. De band heet Niko, maar ik ben gewoon Nik. Ik denk dat de ‘O’ voor de band staat, niet stom bedoeld trouwens.”

Dat bandje, dat is natuurlijjk speciaal: drie (voormalig) leadzangers in een bandje. “Ik ben nu al heel hecht met ze. Ik heb ze eigenlijk op hun persoonlijkheid uitgekozen voor de band maar verder kende ik ze nog niet, of nouja Richie wel natuurlijk die zat ook in F, maar die andere twee gasten kende ik maar een beetje via via. Ook het feit dat Bas en Thomas eigenlijk leadzangers zijn zorgt totaal niet voor frictie, we begrijpen elkaar eigenlijk alleen maar beter. We zijn echt een bandje met alles wat daarbij hoort. Of, wat hoort daar eigenlijk bij? Ik weet het niet.”