icon
icon
icon
icon
icon

Na zijn  afstuderen op de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht wist Nik van den Berg (1987) de afgelopen jaren te imponeren met de voorstelling My Momma Loves My Guitar Sound, en God Have Mercy On My Funk; zijn odes aan de rockhelden van weleer. 

Zijn laatste voorstelling N.I.K. (co-productie met Theater aan het Spui) stond wederom in het teken van de ultieme muzikale sexdrive: een extravaganza vol voyante poses, verkleedpartijen en uiteraard, een gezonde dosis stampende funk. Nik is verder bekend van de band F en zijn rap act Prinsenkind. Hij regisseerde de voorstelling ‘De Schok van de Val’ van Jos Nargy bij Zaal 3. 

Nik is betrokken in de serie Vrienden van Niko Live en maakt in de zomer van 2017 twee nieuwe voorstelling op Theaterfestival De Parade vanuit Zaal 3: Oh Yeah, Alright, Okay! en de kindervoorstelling ‘Joepie, Yes, Oké!’, die allebei in de steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam te zien zullen zijn. Hij maakt deze voorstellingen samen met Richie Bleijenberg, Bas Prins en Thomas van der Want.