icon
icon
icon
icon
icon

Naomi van der Linden (1990) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Momenteel is ze te zien als dochter van Nelson Mandela in Amandla! Mandela, een musical over de strijd voor gelijkheid. Ze zong ook in de Bijlmer Wijksafari van Adelheid Roosen, die wegens succes in mei 2016 in reprise gaat.

Najaar 2015 ging haar eerste solovoorstelling Moederland in première, een voorstelling over identiteit en verbeelding – een zoektocht naar haar Zambiaanse roots. De voorstelling werd geregisseerd door Esther Scheldwacht, onder begeleiding van het Nationale Toneel en Theater aan het Spui, en geproduceerd vanuit Naomi’s eigen stichting Kameleo.

Direct na haar afstuderen was zij dagelijks op tv te zien in de rol van Fleur Zuidenwind in de BNN-serie StartUp. Ook speelde zij mee in Bagdad Café van toneelgroep De Appel onder regie van Saskia Mees. Samen met Oscar-Jan Hoogland speelde ze op De Parade de voorstelling De vliegende vleugel. In september 2014 speelde ze de voorstelling Ik zit waar jij niet ziet van toneelgroep Drang in de Gevangenpoort in Den Haag. Daarna speelde ze in Geen I.D. van jeugdtheatergezelschap BonteHond, in Asielzoekerscentrum Almere. Bezoekers aan het asielzoekerscentrum konden ervaren hoe het is om je identiteit los te (moeten) laten en opnieuw na te denken over wie je bent of wilt zijn.

Ook als zangeres is Naomi veelgevraagd. Zo zong ze bij Danspaleis van Kooten met Kasper van Kooten en zijn band. Haar eigen voorstelling Brahms, Naomi en Wijn, waarin ze liederen van Brahms en Schumann vertolkt en het publiek maar liefst zes wijnen te proeven krijgt, wordt met enige regelmaat met veel succes opgevoerd. Ze is leadzangeres van de achtkoppige funkband TRIP.

Een aangepaste versie van haar voorstelling Moederland zal in de zomer van 2016 te zien zijn bij Theater aan het Spui op De Parade.