icon
icon
icon
icon
icon

Marijn Brussaard (1993) volgde de vooropleiding aan de Nationale Balletacademie en studeerde vervolgens Mime aan de Theaterschool Amsterdam. In 2014 studeerde Marijn af met zijn solovoorstelling Rhythm of the Night, waarmee hij de “Het Debuut” prijs won (van Via Rudolphi Theaterzaken) op het ITs Festival. Ook speelde hij op Oerol mee in ‘Spectaculaire Voorstelling’ van Boogaerdt  / Van der Schoot. Verder is Marijn onderdeel van muziekformatie Know V.A. waarmee hij draaide op o.a. Mysteryland en Lowlands. Bij Zaal 3 maakte hij de voorstelling Variety Show met Elias de Bruyne, door pers en publiek lovend ontvangen op Theaterfestival de Parade in 2015.

Momenteel werkt hij met performer en beeldend kunstenaar Nikki Hock aan een nieuwe voorstelling Why, Why, ohh why (YYOY). Voor YYOY ontwerpt Hock een ruimte waarin het publiek ondergedompeld wordt in een unheimische ervaring – een geabstraheerde, multi-zintuiglijke ruimte die inspeelt op onze emoties in het algemeen en ons gevoel van angst in het bijzonder. 

Why, Why, ohh why is een coproductie van Ukno & Zaal 3 en gaat na de première op landelijk tournee.

20 Mei Theater aan het Spui, Den Haag (premiere)
30 Mei Subbacultcha / De School, Amsterdam
7 Juni, Toneelschuur, Haarlem
7 December, Theater Kikker, Utrecht

Voor de complete speellijst, informatie over de makers en de performance, ga naar:www.whywhyohhwhy.nl

Why, Why ohh why wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van Fonds Podiumkunsten, AFK, BNG Cultuurfonds, Stichting Melanie, Beamlab, Showsync en Spectro Productions.