terug naar overzicht

La Bolleur

Ontwerpers en BOYS bier

La Bolleur is een multidisciplinaire ontwerpstudio, opgericht door een groep van denkers en makers die het maken van plezier heel serieus nemen. Dit eclectische collectief van ontwerpers is geëvolueerd uit het organiseren van feesten en diners tijdens hun studie aan de Design Academy Eindhoven.

Ze combineren de vaardigheden van elk individueel lid in projecten die grafisch-, product- en ruimtelijk ontwerp in zich hebben. Hun doel om een aangename wereld met behulp van creativiteit te creëren klinkt door in zowel hun in opdracht geproduceerde projecten als autonome werken. La Bolleur kreeg internationale erkenning met hun club Mini Golf in Milaan en werd bekroond met een Dutch Design Award voor de beste geïntegreerde merkcommunicatie. Je kunt alles van deze jongens verwachten, want ze maken inmiddels zelfs hun eigen BOYS bier, het huisbier van Zaal 3.

Samen met Theater aan het Spui hebben zij in 2013 ‘De Poes’ ontworpen; een lange tafel met een rijdend theatertje in de vorm van een poezenhoofd. Onlangs organiseerden wij in 2015 en 2016 een speciale uitzending van Radio Porto met Roderick Bredenoord, Ivo Gort, Daan Kaptein en Jos Nargy, waarbij wij THE BOAT RACE van ontwerpers La Bolleur versloegen in Amsterdam.

In opdracht van Het Nationale Theater ontwikkelde La Bolleur nu een tentgevel voor onze aanwezigheid op theaterfestival Boulevard in Den Bosch en hielden zij zich bezig met het ontwerp voor het nieuwe zomerfestival in de Koninklijke Schouwburg getiteld ‘Stadspaleis’.

Ze zijn tevens verantwoordelijk voor het huisbier van Zaal 3: BOYS bier.

terug naar programma