icon
icon
icon
icon
icon

Trojaanse Vrouwen

Compagnie Courage


Trojaanse Vrouwen

Hoop is als een vlinder in een ruïne.

Na de vernietiging van hun steden in een oorlog wachten vrouwen en kinderen hun onzeker lot af. Oorlogsslachtoffers overgelaten aan de genade van de vijand. Hun mannen, vaders en broers zijn dood. Wat zal er met hen gebeuren? Straks worden ze op boten gezet. Dicht bij elkaar op een boot. Straks duwen de golven hen naar de overkant. Als oorlogsbuit. Kan de kracht van het leven sterker kan zijn dan de impact van oorlogen?

Euripides en Seneca schreven een universele tekst over de gevolgen van oorlog. TROJAANSE VROUWEN is het verhaal van vier vrouwen. Wat doe je als oorlog je stad heeft vernietigd? Wraak nemen? Vluchten? Sterven? Of kiezen voor het leven? Hoe vind je hoop en liefde als je verleden weggevaagd werd, je heden een puinhoop is en er geen toekomst voor je ligt?

Trojaanse vrouwen is een nieuwe tekst geboren uit een Griekse tragedie als een fusie van acteren, dans, muziek en zang.

Compagnie couRage is een levend voorbeeld van diversiteit als feit. couRage als een machine van verbinding. Werken met ideeën als motor van deze machine om verschillen te overbruggen. Vragen stellen bij identiteit gebaseerd op cultuur, taal, nationaliteit en gender. Nieuwe perspectieven op klassieke standpunten verkennen.

Eten in Zaal 3?
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal ‘Diners’ in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

Trojaanse Vrouwen Trojaanse Vrouwen Trojaanse Vrouwen Trojaanse Vrouwen Trojaanse Vrouwen
met: Petra Ball, Jessica Bank, , Aminata Demba, Joke De Winde, Esther Sfez, Dewi Kasmo, Claude Musungayi, Deniz Polatoglu, Marijn Prakke, Amer Shanati
Tekst & Regie: Alain Pringels