icon
icon
icon
icon
icon

STUK

TG de Vlieg


STUK
15 december 2018
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A
Den Haag

De altijd zo stabiele relatie tussen Guus en Mathijs staat plotseling op het spel. Het is laat en ze zijn moe, maar slapen zal niet gaan. Uit het niets is hun toekomst samen op losse schroeven komen te staan. Voor de ochtend aanbreekt, zullen ze er samen uit moeten komen. Maar waar begin je als je niet weet wat er echt besproken moet worden. En waar stop je als alles opnieuw bespreekbaar is.

Over De Vlieg
De Vlieg bestaat uit de jonge makers Teun Smits en Linda Zijl. De Vlieg maakt klassiek nieuw Nederlands toneelrepertoire waarin het menselijk gedrag centraal staat. Ze beleven een duivels genoegen aan het breed uitmeten van onze lelijkste kanten. Tegelijk is er een grote compassie voor de ploeterende mens, die in al zijn hulpeloosheid het leven gewoon niet kan overzien en bolwerken. De personages worstelen vaak vol ongemak met de zinloosheid van hun bestaan. Met hun voorstellingen over gebeurtenissen uit het leven van alledag spreken zij een breed publiek aan. In 2016 ontvingen zij de Jonge Makers subsidie van Fonds Podiumkunsten, onder de vleugels van Keesen&Co, begeleid door Willibrord Keesen en Rob de Graaf. Ook is De Vlieg met hun nieuwste voorstelling Zoetstof genomineerd voor de BNG Nieuwe Makersprijs 2018.

Eten in Zaal 3
Reserveer een tafeltje door bij aanschaf van je ticket via internet het aantal diners in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: 088 3565369

 

Smits heeft het talent om het tekortkomen van de pratende mens liefdevol neer te zetten.

De Theaterkrant

STUK STUK STUK STUK STUK STUK STUK STUK
Tekst: Teun Smits
Regie: Willibrord Keessen
Spel: Linda Zijl, Teun Smits
fotograaf: Bart Gietens