icon
icon
icon
icon
icon

Kingdom of earth

Akkers en Velden


Kingdom of earth

Kingdom of Earth is een stuk uit 1968, geschreven door de Amerikaanse schrijver Tennessee Williams, ook bekend van A Streetcar Named Desire en Cat on a Hot Tin Roof. Jeek ten Velden bewerkte het stuk, dat zich in deze versie afspeelt op een boerderij, ergens in het Friese land.

Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk (Lourens van den Akker), bastaardzoon van een Friese boer en een asielzoeker. Pyk onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot (Freek den Hartogh) langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel (Eva Meijering).

Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze, aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Ze zijn net een dag getrouwd en willen hun intrek nemen in de boerderij. Pyk laat zich echter niet zomaar wegjagen. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth is een voorstelling die gaat over minderheden. Over drie jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen, vechten ze voor een beter leven. Opzoek naar geluk.

Eten in Zaal 3
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal ‘Diners’ in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

 

Kingdom of earth Kingdom of earth Kingdom of earth Kingdom of earth
tekst: Tennessee Williams
Regie: Jeek ten Velden
Spel: Lourens van den Akker, Freek Hartogh, Eva Meijering, Hilbrandt (muziek
Vormgeving: Sacha Zwiers, Andrea Lewis (stage)
Licht en techniek: Aart Laferte, Hendrik van der Zee (stage)
Communicatie en publiciteit: Doris Zijlema
Verkoop: Corine Overvest
:
Met dank aan: Brûsfûns, VSBfonds, Fonds 21, Stichting Nieuwe Stads Weeshuis, Albino Fonds, Gemeente Leeuwarden, Centrum Tûmba, Tryater & Pier 21