icon
icon
icon
icon
icon

Just another prophecy

Annica Muller & Barnaby Savage


Just another prophecy
7 maart 2018
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A

“We live in a world where there is more and more information, and less and less meaning.” (Jean Baudrillard)

Just Another Prophecy maakt Chasing Summer: An Ego Document. Een voorstelling over de westerse mens en zijn zoektocht naar verlossing.

Just Another Prophecy is een jong performancecollectief van Annica Muller (afgestudeerd Acteurs opleiding HKU 2015) en Barnaby Luke Savage (afgestudeerd Mime opleiding AHK 2014). In de zomer van 2015 ontwikkelde JAP Chasing Summer in het Fraslab van Frascati en speelde vervolgens op theaterfestival Boulevard. Just Another Prophecy laat zich inspireren door alles wat ze tegenkomt, van hoge kunst tot glimmende kitsch, van Shakespeare tot de Kardashians. Als kinderen van de jaren ’90 raken zij vaker dan eens de weg kwijt. Ze idealiseren popcultuur, romantiseren spiritualiteit en verwerpen dogma’s.

Chasing Summer: An Ego Document is een bombastische roadtrip door symbolen en filosofie van de moderne mens. We laten ons inspireren door alles wat we tegenkomen, van hoge kunst tot glimmende kitsch, van Shakespeare tot de Kardashians. We idealiseren popcultuur, romantiseren spiritualiteit en verwerpen dogma’s.
Hoe gebruiken we beelden en verhalen om een individuele werkelijkheid te creëren? Het is een proces van constante verlossing, van bestaande normen en conventies, waarbij de grens tussen fictie en realiteit vervaagt. Die voortdurende, scheppende spanning tussen waarheid en verlossing in een hyperrealistische is de wereld van Chasing Summer: An Ego Document.

Just Another Prophecy maakt geëngageerd theater met de hedendaagse popcultuur als uitgangspunt. We kijken kritisch naar de manier waarop de Westerse mens haar leven vormgeeft, zonder gemakkelijk te oordelen of een mening op te leggen aan het publiek. De uitkomst is een theatraal onderzoek, tussen performance, mime en teksttoneel.

 

Concept, regie en spel: Annica Muller, barnaby Savage
Vooronderzoek/tekstbegeleiding: Erwin Maas
Onder begeleiding van: Hannah de Meyer
Decor: Eva Arends
techniek: Floris Vermist
Marketing en publiciteit : Alex Mooren
Conceptbegeleiding/zakelijke leiding: Nicolette van de Wal
Coproductent: Frascati Producties