icon
icon
icon
icon
icon

Filosofische ontmoeting met Spinoza

Nacht van de Filosofie


Filosofische ontmoeting met Spinoza

Op 21 februari 1677 overleed filosoof Baruch Spinoza in Den Haag. Hij werd slechts 44 jaar maar laat een indrukwekkend oeuvre achter.

Spinoza is misschien wel Nederlands meest bekende filosoof. Op woensdagavond 21 februari 2018 organiseert de stichting Nacht van de Filosofie Den Haag samen met Zaal 3 een filosofische ontmoeting met Spinoza. Hij is dan precies 341 jaar dood. Spinoza wordt doorgaans beschouwd als een ‘moeilijke ‘ filosoof maar vanavond laten we zien dat zijn ideeën nog altijd verrassend actueel zijn.

Hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Wiep van Bunge [1960] geeft deze avond een lezing over Spinoza en de relevantie van zijn denken vandaag de dag. Van Bunge is één van de meest prominente Spinozakenners van dit moment. Hij weet als geen ander de ideeën van Spinoza voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hij was tevens anchorman in de recente speelfilm Spinoza, een vrije denker (2015) gemaakt door Robin Lutz en vertoond bij Pathé.

Na de lezing wordt het publiek uitgenodigd aan te schuiven bij één van de discussietafels om gezamenlijk over Spinoza na te praten en ideeën uit te wisselen. De discussietafels worden geleid door (oud)studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eten in Zaal 3
Reserveer een tafeltje door te bellen naar Zaal 3: 0704061691