icon
icon
icon
icon
icon
Designkwartier

Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen op een 3-daags design evenement in en om de Haagse wijk Zeeheldenkwartier. Verrassende routes lopen langs vele plekken waar je ontwerpers ontmoet en met elkaar in gesprek kunt gaan over hun ontwerp en het verhaal erachter. In de lokale winkels en pop-up stores koop je gelijk je favoriete ontwerp. Dat je geïnspireerd raakt en voortaan anders naar de wereld kijkt, kan zomaar het effect van een bezoek aan Festival Designkwartier zijn…

Zaal 3 is een centrale plek in het festival dit jaar. Zowel binnen als buiten zullen er meerdere ontwerpen tentoongesteld worden.

Stamping Project door Joris van Oosterwijk
In de zaal zal Joris van Oosterwijk levensgrote portretten maken door mensen uit te nodigen op een met natte verf bedekt doek te gaan liggen. Deze afdrukken (‘stamps’) hebben een grafisch karakter door hun mate van detail. Doordat de handeling zo nauw verbonden is met de uitkomst, is deze performance op locatie vooral een ervaring, een sensitieve beleving, voor zowel toeschouwer als deelnemer, als voor de kunstenaar zelf.

Weltevree
Weltevree wil mensen inspireren om de gevestigde ideeën rond welzijn en luxe te heroverwegen, ten gunste van een bewuster, socialer en rijker leven. Met hun collectie streven ze naar een nieuwe definitie van kwaliteit; door ervaringen te creëren die je welzijn bevorderen. Weltevree ontwikkelt inventieve producten van eerlijke materialen die een leven lang meegaan. Op de parkeerplaats voor de zaal zullen de buitenmeubels van Weltevree een mooi terras vormen.

Bricknic door Volunteers Design Collab.
Kom naar de Bricknic: pak een baksteen, vul ‘m met eten en geniet! Als alle bakstenen gevuld zijn, bouwen we er samen een oven van. Als het eten klaar is, wordt de oven weer afgebroken en het eten gezamenlijk opgegeten. In Oost Afrika maken ze zo bakstenen: deze vormen zelf de oven, die na het bakken afgebroken wordt om de stenen te gebruiken. Bij de Bricknic toont dit proces de samenhang van dingen: één met eten gevulde baksteen is niet veel, maar gezamenlijk kunnen we een oven bouwen!

Tickets zijn te koop via https://festivaldesignkwartier.nl/tickets
Ook is er de mogelijkheid om tickets aan de deur te kopen!

Designkwartier